• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Credit line: Annette Riedl / AFP / Profimedia

Grčki dresing: Jednostavan recept za ukusan preliv koji ide uz bilo koju salatu

Marija Ćirjak
08.02.2023. One Min Read Recepti

Da li ste čuli za „vinaigrette“ ? U bukvalnom smislu predstavlja jelo od sirćeta

Ukoliko ne posedujete jedan od sočnih recepata za ovaj grčki preliv, nudimo vam recept koji morate isprobati što pre!

Preliv za salat jejednostavno maslinovo ulje, crveno vinsko sirće, limunov sok, beli luk, senf i origano, piše 30seconds.com.

Povezani članci

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Zdravo, sasvim jednostavno i prilagodljivo bilo kojoj vrsti salate.

Osvežite vašu omiljenu, zelenu salatu, upotpunite je sa testeninom i bilo koju drugu koju vi i vaši ukućani često konzumirate u klasičnom, običnom obliku.

Uz malo fete, škampa, paradajza i krastavaca već ste uspeli da upotpuite vašu omiljenu salatu.

Osim priloga u salati, pokušajte marinirati piletinu ili ribu u ovom dresingu pre pečenja ili prženja i videćete kakav šmek dobija vaš obrok.

Ukoliko ipak niste ljubitelj origana, bosiljak, tamijan, ruzmarin ili peršun biće savršena zamena. Jednom kada okusite čari ovog preliva za čiju vam pripremu treba svega 5 minuta, salate u restoranima i velikim radnjama postaće vam smešne.

Sastojci:

  • 1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • ¼ šolje crvenog vinskog sirćeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 čena belog luka (mlevenog)
  • 1 kašičica dižo senfa
  • 1 kašičica osušenih listova origana ili svežeg origana

Umutite sve sastojke zajedno, zatim sipajte preliv.

I eto, brza, jednostavna i zasigurno ukusna salata je na vašem stolu.

Izvor: 30seconds.com

Tags:

priprema hranesalatavinaigrate

Povezani članci

Prženje na svinjskoj masti: Da ili ne?

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Share Article

Follow Me Written By

Marija Ćirjak

Ostali članci

Previous

Ludo testo i domaći kremić od brašna: Recepti iz devedesetih zbog kojih nam se i danas obrće želudac

Next

Dvoje Tiktokera iz Amerike su probali i sarmu i ćevape, ali ostali su nemi na ovaj balkanski specijalitet

Next
08.02.2023.

Dvoje Tiktokera iz Amerike su probali i sarmu i ćevape, ali ostali su nemi na ovaj balkanski specijalitet

Previews
07.02.2023.

Ludo testo i domaći kremić od brašna: Recepti iz devedesetih zbog kojih nam se i danas obrće želudac

Najnovije

Film Dejvida Kronenberga „Zločini budućnosti“ stigao u naše bioskope
CityMagazine
EXIT i Paul Kalkbrenner donose spektakl u beogradsku Arenu za veliko otvaranje TMRW konferencije!
CityMagazine
Pre 40 godina, Monti Pajton nam je dao odgovor na to šta je smisao života, i još uvek ne možemo da se oporavimo
Miloš Dašić
Sa njima četvoricom nema šale, a uvek je smešno
Promo
Vikend preporuke 31.3-2.4.
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖