Savršeni hrskavi keksići od samo 4 sastojka
Možda će vam se činiti da je nemoguće napraviti ukusnu poslasticu od samo četiri sastojka, jer to zvuči isuviše lako, ali to je ipak istina. Ovi mirisni keksići baziraju se na puteru od kikirikija, a zanimljivo je to što ne sadrže gluten i za njihovo pravljenje nije potrebno koristiti mlečne proizvode.
Ovaj recept nije samo za iskusne domaćice, već ga može napraviti svako i to za samo 15 minuta. Bitno je napomenuti da ih ne treba servirati odmah po vađenju iz rerne, već je dobro ostaviti ih da se ohlade barem desetak minuta. Ko želi, može pre pečenja keksiće posuti komadićima čokolade ili kikirikija, ali za osnovni recept je dovoljno samo četiri sastojka.
Sastojci:
1 šolja putera od kikirikija
1 šolja šećera
1 veće jaje
1 kašičica vanila ekstrakta
Uputstvo za pripremu:
1. Pomešajte sva četiri sastojka u jednoj velikoj činiji sve dok se ne spoje, potom oblikujte testo u kuglice veličine 2-3 centimetra.
2. Postavite ih na papir za pečenje sa razmakom od barem 2 centimetara i nežno ih spoljštite viljuškom u ravni oblik.
3. Pecite na temperaturi od 160 stepeni 15 minuta ili dok ne postanu zlatnožuti. Izvadite ih iz rerne kako bi se ohladili i poslužite uz šolju čaja ili drugi topli napitak i uživajte!
Izvor: Pop Sugar
Fotografije: Unsplash