Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za osvežavajući „tzatziki” sos

AUTOR: CityMagazine 29 Apr, 2020
Recept za osvežavajući „tzatziki” sos

Proleće je mnogima omiljeno godišnje doba, jer su dani dugi i prijatni, koraci poletni, a pijace bogate svežim voćem i povrćem. Trpeza poprima šarene boje i ukuse, a akcenat je na salatama i laganim obrocima. U susret prvom maju, koji ćemo ove godine provesti na nešto drugačiji način, donosimo vam recept za domaći tzatziki sos, koji možete kombinovati sa mesom, ribom ili povrćem, a veoma je jednostavan za pripremu. Nastao je po ideji kuvara Huana Arbealesa. U nastavku ćemo vam otkriti sastojke, te opisati postupak korak po korak. Pripremite telefone ili olovke, jer polako krećemo put Grčke

Potrebno je:

2 krastavca

500 g gustog grčkog jogurta ili pavlake

2 čena belog luka

¼ veze mirođije

¼ veze nane

so i biber

1 supena kašika vinskog sirćeta, najbolje od šerija

Priprema:

Operite krastavce i isecite ih na tanko, a zatim i mirođiju i nanu. U manjoj šerpi prokuvajte beli luk, a zatim ga izvadite iz vode i 30 minuta krčkajte na maslinovom ulju, na blagoj vatri. Izgnječite ga i dodajte u smesu napravljenu od ostalih navedenih sastojaka.

Savet plus: Albeales savetuje da se središnji deo krastavaca ostavi po strani, i iskoristi za gaspačo ili supu. Razlog je jednostavan, a glasi da na taj način sos neće biti vodenast. Pored toga, ukoliko volite beli luk, možete dodati i više od 2 čena.

Želimo vam ukusan obrok…

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…