• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za osvežavajući „tzatziki” sos

CityMagazine
29.04.2020. 2 min Recepti

Proleće je mnogima omiljeno godišnje doba, jer su dani dugi i prijatni, koraci poletni, a pijace bogate svežim voćem i povrćem. Trpeza poprima šarene boje i ukuse, a akcenat je na salatama i laganim obrocima. U susret prvom maju, koji ćemo ove godine provesti na nešto drugačiji način, donosimo vam recept za domaći tzatziki sos, koji možete kombinovati sa mesom, ribom ili povrćem, a veoma je jednostavan za pripremu. Nastao je po ideji kuvara Huana Arbealesa. U nastavku ćemo vam otkriti sastojke, te opisati postupak korak po korak. Pripremite telefone ili olovke, jer polako krećemo put Grčke…

Potrebno je:

2 krastavca

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

500 g gustog grčkog jogurta ili pavlake

2 čena belog luka

¼ veze mirođije

¼ veze nane

so i biber

1 supena kašika vinskog sirćeta, najbolje od šerija

Priprema:

Operite krastavce i isecite ih na tanko, a zatim i mirođiju i nanu. U manjoj šerpi prokuvajte beli luk, a zatim ga izvadite iz vode i 30 minuta krčkajte na maslinovom ulju, na blagoj vatri. Izgnječite ga i dodajte u smesu napravljenu od ostalih navedenih sastojaka.

Savet plus: Albeales savetuje da se središnji deo krastavaca ostavi po strani, i iskoristi za gaspačo ili supu. Razlog je jednostavan, a glasi da na taj način sos neće biti vodenast. Pored toga, ukoliko volite beli luk, možete dodati i više od 2 čena.

Želimo vam ukusan obrok…

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest

Oznake:

ideja za obrokpripremaprolecesveže voće i povrćetzatziki sos

Povezani članci

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

3 ukusna i zanimljiva recepta sa bananama ukoliko vam je dosadio banana bread

Sledeći

Savršeni hrskavi keksići od samo 4 sastojka

Sledeći
30.04.2020.

Savršeni hrskavi keksići od samo 4 sastojka

Prethodni
28.04.2020.

3 ukusna i zanimljiva recepta sa bananama ukoliko vam je dosadio banana bread

Najnovije

Beyonce
„Bilo je mnogo negativnih stvari“: Bijonsina ćerka je odgovorila na kritike na najbolji mogući način
CityMagazine
Takmičari iz emisije „Squid Game: The Challenge“ prete tužbom protiv Netflixa i producenata tvrdeći da su povređeni tokom snimanja
CityMagazine
Pantelija
Da li znate koliko je tačno godina imao Pantelija? Detalj iz „Maratonaca“ koji posle 40 godina i dalje zbunjuje mnoge
Ivana Milošević
Istinita priča o psu Titini koji je bio deo polarne ekpedicije stigla u bioskope
CityMagazine
Marčelo sa bendom otkriva šta da očekujemo na koncertu u MTS Dvorani 5. decembra
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖