• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Savršeni hrskavi keksići od samo 4 sastojka

Savršeni hrskavi keksići od samo 4 sastojka

CityMagazine
30.04.2020. 1 min Recepti

Možda će vam se činiti da je nemoguće napraviti ukusnu poslasticu od samo četiri sastojka, jer to zvuči isuviše lako, ali to je ipak istina. Ovi mirisni keksići baziraju se na puteru od kikirikija, a zanimljivo je to što ne sadrže gluten i za njihovo pravljenje nije potrebno koristiti mlečne proizvode.

Ovaj recept nije samo za iskusne domaćice, već ga može napraviti svako i to za samo 15 minuta. Bitno je napomenuti da ih ne treba servirati odmah po vađenju iz rerne, već je dobro ostaviti ih da se ohlade barem desetak minuta. Ko želi, može pre pečenja keksiće posuti komadićima čokolade ili kikirikija, ali za osnovni recept je dovoljno samo četiri sastojka.

Sastojci:

1 šolja putera od kikirikija

1 šolja šećera

1 veće jaje

1 kašičica vanila ekstrakta

Savršeni hrskavi keksići od samo 4 sastojka

Uputstvo za pripremu:

1. Pomešajte sva četiri sastojka u jednoj velikoj činiji sve dok se ne spoje, potom oblikujte testo u kuglice veličine 2-3 centimetra.

2. Postavite ih na papir za pečenje sa razmakom od barem 2 centimetara i nežno ih spoljštite viljuškom u ravni oblik.

3. Pecite na temperaturi od 160 stepeni 15 minuta ili dok ne postanu zlatnožuti. Izvadite ih iz rerne kako bi se ohladili i poslužite uz šolju čaja ili drugi topli napitak i uživajte!

Izvor: Pop Sugar

Fotografije: Unsplash

Oznake:

kolačićiputer od kikirikijarecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za osvežavajući „tzatziki” sos
Prethodni

Recept za osvežavajući „tzatziki” sos

Zanimljivi načini za korišćenje crnog pasulja
Sledeći

Zanimljivi načini za korišćenje crnog pasulja

Sledeći
Zanimljivi načini za korišćenje crnog pasulja
01.05.2020.

Zanimljivi načini za korišćenje crnog pasulja

Prethodni
29.04.2020.

Recept za osvežavajući „tzatziki” sos

Recept za osvežavajući „tzatziki” sos

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine
    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖