• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Humus
Humus, foto: Martin Turzak / Alamy / Alamy / Profimedia

Humus, recept za savršen letnji namaz

CityMagazine
11.07.2024. 1 min Recepti

Humus je savršeni letnji namaz, a pravi se lako.

Evo jednostavnog i ukusnog recepta za humus.

Humus

Sastojci:

400 g kuvanih leblebija (može konzervirane) 60 ml svežeg soka od limuna (oko 1 velikog limuna) 60 ml tahini paste (pasta od susama) 1-2 čena belog luka, sitno seckana 2 kašike maslinovog ulja 1/2 kašičice mlevene kumine So po ukusu 2-4 kašike hladne vode Prstohvat mlevene paprike ili crvene paprike za dekoraciju (opciono)

Priprema:

Priprema tahini paste i limunovog soka:
U procesoru hrane, pomešajte tahini pastu i sveži sok od limuna. Miksajte oko 1 minut dok smesa ne postane glatka i kremasta. Ovo je važan korak jer će se tahini lepo sjediniti sa limunom, stvarajući bazu za kremasti humus.

Dodavanje belog luka, maslinovog ulja, kumine i soli:
Dodajte seckani beli luk, maslinovo ulje, mlevenu kuminu i so. Nastavite da miksate dok se sve ne sjedini i smesa postane glatka, oko 30 sekundi.



Dodavanje leblebija:
Dodajte polovinu kuvanih leblebija u procesor hrane i miksajte 1 minut. Zatim dodajte preostale leblebije i nastavite da miksate dok smesa ne postane glatka, oko 1-2 minuta.

Dodavanje vode:
Da bi humus postao kremastiji, postepeno dodajte hladnu vodu, jednu kašiku po jednu, dok ne postignete željenu konzistenciju. Nastavite da miksate dok smesa ne postane izuzetno glatka.

Serviranje:
Prebacite humus u činiju za serviranje. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite prstohvatom mlevene paprike ili crvene paprike za dekoraciju, ako želite.

Služenje:
Humus možete poslužiti sa svežim povrćem, pita hlebom, krekerima ili kao namaz za sendviče.

Oznake:

humus

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Musaka
Prethodni

Patlidžan, recept za musaku

lubenica
Sledeći

Lubenica u kombinaciji sa ovim voćem je hit: Trend se širi mrežama, a stručnjaci navode razloge zbog kojih moramo da ih probamo

Sledeći
lubenica
11.07.2024.

Lubenica u kombinaciji sa ovim voćem je hit: Trend se širi mrežama, a stručnjaci navode razloge zbog kojih moramo da ih probamo

Prethodni
10.07.2024.

Patlidžan, recept za musaku

Musaka

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖