• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Internacionalna kuhinja: Miamiam

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Peđa Kresojević
17.07.2021. 2 min Recepti

Naš omiljeni „mali veliki restoran“, baš u vreme pandemije promenio je lokaciju, a nije izgubio ništa od prepoznatljivog šarma i sjajne kuhinje. Miamiam je čak ostao u istoj ulici, samo na njenom drugom kraju, do Krunske i Kalenić pijace, na broju 39. Prostor je znatno veći nego prethodni koji je bio zaista minimalistički u svakom pogledu, te ovde možete da uživate kako u šarmantnoj bašti, tako i na dva nivoa u povelikom unutrašnjem delu.

Sve ostalo zbog čega smo ovoliko i zavoleli ovaj restoran i dalje je tu: inspirativna i uzbudljva kuhinja, neobičan i maštovit servis, simpatična usluga i svekupuno neobično topao i prijatan ugođaj. Bašta pod hladom lipe, sa karakterističnim žutim stolicama, idealna je za neku od sjajnih kombinacija za doručak, popunt Benedeikt jaja sa vaflom of tikvica, kombinacija sa avokado tostom do grilovanog kozjeg sira sa uljem od tartufa, uštipaka od povrća sa humusom sa borovnicama do granola sa kompotom od dunje i svežim voćem.

  • Internacionalna kuhinja: Miamiam
  • Internacionalna kuhinja: Miamiam

Za dnevni ili večernji izbor, nikako ne propustite savršenu čorbu od mladog spanaća i rukole sa pestom od sremuša, dok su avokado salata sa heljdom, sezonskim voćem i celerom ili pak karpaćo od plavog patlidžana sa mladim sirom preporuke za sledeći korak. U glavnom delu novitet je efektna piletina, koja je posle mariniranja od 24h uskočla u hrskavi poh sa parmazanom a prati je pasta od belog pasulja sa uljem od belog luka i sveže travke sa Kalenića. Sa druge strane stiže moćna, a mekana svinjska plećka pripremljena u sosu od mleka i žalfije uz interesantan prilog u vidu praziluka punjenog raguom od ječma i pečuraka.

Deo menija „Indian vibes“ i dalje vibrira u egzotičnom ritmu ukusa magične indijske kuhinje, a upravo pristigli mladi šef baš iz Indije obećava dodatno razigravanje u svakom pogledu, te ovaj segment nikako ne smete preskočiti! Neizostavno sačuvajte mesta za desert, dekonstruisana Pavlova ili čuvene karamelizovane smokve u vanila sosu ili pak čili desert, dodaće još malo magije. Dakle, sve je tu, na novom mestu, u nesvakidašnjem stilu i ukusima, sasvim drugačijim od svih ostalih.

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Oznake:

internacionalna kuhinjamiamiam

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Mali vodič kroz grčku kuhinju
Prethodni

Mali vodič kroz grčku kuhinju

Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
Sledeći

Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Sledeći
Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
18.07.2021.

Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Prethodni
16.07.2021.

Mali vodič kroz grčku kuhinju

Mali vodič kroz grčku kuhinju

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine
    The Prodigy
    Kada je buka postala sloboda: The Prodigy u Beogradu 1995. i povratak na Exit 2025.
    Miloš Dašić
    ratni film
    Za njega kažu da je najtačniji i najbrutalniji ratni film ikad snimljen: Reditelj je pre 40 godina snimio ovo remek delo i svojevoljno otišao u penziju jer nije morao više ništa da kaže
    CityMagazine
    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖