Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Internacionalna kuhinja: Miamiam

Naš omiljeni „mali veliki restoran“, baš u vreme pandemije promenio je lokaciju, a nije izgubio ništa od prepoznatljivog šarma i sjajne kuhinje. Miamiam je čak ostao u istoj ulici, samo na njenom drugom kraju, do Krunske i Kalenić pijace, na broju 39. Prostor je znatno veći nego prethodni koji je bio zaista minimalistički u svakom pogledu, te ovde možete da uživate kako u šarmantnoj bašti, tako i na dva nivoa u povelikom unutrašnjem delu.

Sve ostalo zbog čega smo ovoliko i zavoleli ovaj restoran i dalje je tu: inspirativna i uzbudljva kuhinja, neobičan i maštovit servis, simpatična usluga i svekupuno neobično topao i prijatan ugođaj. Bašta pod hladom lipe, sa karakterističnim žutim stolicama, idealna je za neku od sjajnih kombinacija za doručak, popunt Benedeikt jaja sa vaflom of tikvica, kombinacija sa avokado tostom do grilovanog kozjeg sira sa uljem od tartufa, uštipaka od povrća sa humusom sa borovnicama do granola sa kompotom od dunje i svežim voćem.

Za dnevni ili večernji izbor, nikako ne propustite savršenu čorbu od mladog spanaća i rukole sa pestom od sremuša, dok su avokado salata sa heljdom, sezonskim voćem i celerom ili pak karpaćo od plavog patlidžana sa mladim sirom preporuke za sledeći korak. U glavnom delu novitet je efektna piletina, koja je posle mariniranja od 24h uskočla u hrskavi poh sa parmazanom a prati je pasta od belog pasulja sa uljem od belog luka i sveže travke sa Kalenića. Sa druge strane stiže moćna, a mekana svinjska plećka pripremljena u sosu od mleka i žalfije uz interesantan prilog u vidu praziluka punjenog raguom od ječma i pečuraka.

Deo menija „Indian vibes“ i dalje vibrira u egzotičnom ritmu ukusa magične indijske kuhinje, a upravo pristigli mladi šef baš iz Indije obećava dodatno razigravanje u svakom pogledu, te ovaj segment nikako ne smete preskočiti! Neizostavno sačuvajte mesta za desert, dekonstruisana Pavlova ili čuvene karamelizovane smokve u vanila sosu ili pak čili desert, dodaće još malo magije. Dakle, sve je tu, na novom mestu, u nesvakidašnjem stilu i ukusima, sasvim drugačijim od svih ostalih.

Kursulina 39
065 2806565