• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Peđa Kresojević
18.07.2021. 2 min Restorani

Svakako lokacija nije od prvih koja će vam pasti na pamet, ali pozicija nadomak reke i šetališta, izmaknuta od gradske gužve i fino ušuškana, idealna je za malo „bekstvo iz grada“ i potpuno opuštanje uz ukusan zalogaj. Interesanta kovanica koja se pojavljuje na meniju „pečorest“, ponajbolje opisuje ovo mesto, kao spoj restorana i pečenjare, sa toplom domaćinskom atmosferom i ponudom, a uz sve restoranske standarde.

  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Dakle, kada od tramvajskog/starog mosta skrenete prema parkingu gde pauk odnosi vozila, druga ulica desno i pred vama je lepa bašta, sva u drvetu. Jednostavan i prijatan ambijent potpuno je podređen onom što sledi, a to je: pečenje, pečenje, pečenje… i još ponešto. Kao uvod ne propustite odlične pite od domaćih kora koje ovde prave, posebno onu sa tri vrste sira, a tu su i „mesna zajednica“ i beli mrs, predjela čija imena sve govore.

  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta
  • Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Prava i odlična teleća čorba je obavezna, a nadalje… jagnjeće, praseće ili pileće pečenje, odnosno teletina ispod sača, ispečeno neposredno tu, pred vama, efektno posluženo na dasci, u pratnji povrća pod sačem (krompir, celer, šargarepa). I to je to! Ukusno, sočno, baš kako treba… Inače „pečorest obroci“ su posebna stavka na meniju, oborci „na naš način“, gde u somunu dobijate pečenje sa posebnim sosom i prilozima. Osveženje u ovim vrelim danima donosi domaći ledeni čaj na koji su posebno ponosni, a kada malo predahnete, tu su urmašice i savršena baklava sa makom da divno zaokruže ovdašnju priču.

Oznake:

kod starog mostanacionalna kuhinja

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Internacionalna kuhinja: Miamiam
Prethodni

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Verkat, malvazija Barrique
Sledeći

Verkat, malvazija Barrique

Sledeći
Verkat, malvazija Barrique
21.07.2021.

Verkat, malvazija Barrique

Prethodni
17.07.2021.

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Internacionalna kuhinja: Miamiam

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖