Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Nacionalna kuhinja: Kod Starog mosta

Svakako lokacija nije od prvih koja će vam pasti na pamet, ali pozicija nadomak reke i šetališta, izmaknuta od gradske gužve i fino ušuškana, idealna je za malo „bekstvo iz grada“ i potpuno opuštanje uz ukusan zalogaj. Interesanta kovanica koja se pojavljuje na meniju „pečorest“, ponajbolje opisuje ovo mesto, kao spoj restorana i pečenjare, sa toplom domaćinskom atmosferom i ponudom, a uz sve restoranske standarde.

Dakle, kada od tramvajskog/starog mosta skrenete prema parkingu gde pauk odnosi vozila, druga ulica desno i pred vama je lepa bašta, sva u drvetu. Jednostavan i prijatan ambijent potpuno je podređen onom što sledi, a to je: pečenje, pečenje, pečenje… i još ponešto. Kao uvod ne propustite odlične pite od domaćih kora koje ovde prave, posebno onu sa tri vrste sira, a tu su i „mesna zajednica“ i beli mrs, predjela čija imena sve govore.

Prava i odlična teleća čorba je obavezna, a nadalje… jagnjeće, praseće ili pileće pečenje, odnosno teletina ispod sača, ispečeno neposredno tu, pred vama, efektno posluženo na dasci, u pratnji povrća pod sačem (krompir, celer, šargarepa). I to je to! Ukusno, sočno, baš kako treba… Inače „pečorest obroci“ su posebna stavka na meniju, oborci „na naš način“, gde u somunu dobijate pečenje sa posebnim sosom i prilozima. Osveženje u ovim vrelim danima donosi domaći ledeni čaj na koji su posebno ponosni, a kada malo predahnete, tu su urmašice i savršena baklava sa makom da divno zaokruže ovdašnju priču.

Sadika Ramiza 4
011 2144 304

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Najnovije - Gastro

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…