Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Verkat, malvazija Barrique

Degustacijama vina, kao i predstavljanjem samih vina, nismo se često bavili na ovim stranicama, ali degustacija održana početkom jula i na njoj degustirana malvazija sa Fruške gore, zaslužuju svu našu, nadamo se i vašu, pažnju.

Sasvim neobičan i sasvim nov kafe Ponta 011 smešten u industrijski prostor na Dorćolu, na obali Dunava, u podnožju silosa po kojma pamtimo Mikser festival, bio je mesto promocije barikirane malvazije vinarije Verkat i to kroz neobična uparivanja i sasvim neformalno, a više nego prijatno predstavljanje i ovog vina i same vinarije.

Naravno, prva asocijacija na malvaziju je neodoljiva Istra, a neobičnim spletom okolnosti ova sorta stigla je do Fruške gore i mesta Čerević odakle nam stiže u ovoj barikiranoj, punoj i zaokruženoj verziji. Vinarija nije velika, u ponudi su još i Grašac beli i roze, svakom vinu posvećena je posebna pažnja i to se oseti u svakom gutljaju.

Na ovoj šarmantnoj prezentaciji, koju je vodio čuveni Igor Luković i sjajno organizovao lucidni „Team 4“, uživali smo u volšebnom uparivanju malvazije sa grilovanim žabljim batacima, te pečurkama vrbovača, poznatim i kao „šumsko pile“, koje su se savršeno uklopile, da bi apsolutna senzacija ostala za kraj kroz magičan spoj japanskih moćija sa limunom, odnosno jagodom, sa unikatnom barikiranom malvazijom. Obavezno potražite ovo vino, potragu će olakšati plavi papir u koji su boce umotane, a „otežati“ činjenica da je produkcija ograničena

www.vinarijaverkat.com