Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Isprobajte zimsku čorbu sa prazilukom i krompirom

AUTOR: CityMagazine 24 Jan, 2022
Isprobajte zimsku čorbu sa prazilukom i krompirom

Ukoliko vam je ponestalo ideja šta da spremite za ručak, a pristalica ste zdrave ishrane – imamo sjajan predlog za vas. Čorba koju ćemo vam predstaviti ne samo da će vas zagrejati po ovom hladnom vremenu, već ćete uživati i u bogatom ukusu. Tri, dva, jedan, krećemo sa uputstvom…

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 krompira
  • 3 praziluka
  • 1 crni luk
  • 2 cele glavice belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 1 l bujona od povrća
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • malo majčine dušice
  • so
  • biber

Priprema:

1. Odrežite vrh glavice belog luka. Površinu reza premažite maslinovim uljem i po ukusu začinite solju i biberom. Zatim ih zamotajte u aluminijumsku foliju i pecite 30 minuta na 200° C. Zatim, u većoj činiji temeljno očistite luk i izgnječite ga viljuškom.

2. Oljuštite krompir i isecite ga na manje komade. Praziluk prepolovite i tanko narežite, a crni luk ogulite i sitno naseckajte.

3. U dubljoj šerpi zagrejte maslac i pržite crni luk na srednjoj vatri nekoliko minuta da se cakli. Dodajte praziluk, krompir i majčinu dušicu, te mešajte dok ne omekša. Na kraju dodajte izgnječeni beli luk i prelijte bujonom.

4. Sačekajte da čorba prokuva, pa smanjite vatru i poklopite. Kuvajte oko 20 minuta, sve dok krompir ne omekša.

5. Smesu izmiksajte u blenderu, a na kraju dodajte limunov sok i poslužite.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Julia Kicova / Unsplash

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…