• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za praznične medenjake: Jednostavno, hrskavo i preukusno

CityMagazine
29.12.2022. 2 Mins Read Recepti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima ćemo tih dana uživati sa najdražima. Pored raznih slanih specijaliteta, slatkiši su obavezan deo novogodišnjeg i božićnog repertoara, pa vam tim povodom danas donosimo recept za hrskave, aromatične medenjake, ovoga puta u veganskoj verziji!

Ovaj recept vrlo je lak za pripremu, pa u njegovom kreiranju mogu učestvovati i vaši mališani, a budući da je prilično izdašan, ova količina zasladiće veliki broj vaših gostiju. Ostanite sa nama i u nastavku kako biste videli kako ove ukusne kolačiće možete pripremiti za praznike koji su pred nama.

Sastojci za oko 80 kolačića:

Povezani članci

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

  • 100 g šećera od trske
  • 100 g muskovado šećera
  • 100 g agavinog sirupa
  • 80 ml vode
  • 150 g veganskog margarina
  • 3 kašičice cimeta
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića
  • 1 kašičica mlevenog kardamoma
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 475 g brašna
Foto: Unsplash

Priprema:

Pomešajte šećer, agavin sirup i vodu, pa ovu smesu zagrejte na šporetu na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte margarin isečen na kockice da se istopi. Ohladite u velikoj posudi i dodajte začine i sodu bikarbonu. Postepeno dodajte brašno kako biste dobili homogeno testo koje je malo lepljivo. Umotajte testo u providnu foliju i ostavite u frižideru preko noći.

Sledećeg dana pobrašnjenom oklagijom tanko razvaljajte testo na radnoj površini obloženoj papirom za pečenje. Modlicama za medenjake raznih oblika vadite kolačiće i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 8 minuta, dok medenjaci ne postanu zlatnosmeđi. Po želji ih pospite šećerom u prahu ili ukrasite na neki drugi način.

Ovi medenjaci mogu se čuvati u limenoj posudi sedam dana, a samo testo za njih možete pripremiti i nekoliko dana ranije i čuvati u frižideru, ili čak zamrznuti.

Izvor: Elle Si

Fotografije za naslovni kolaž: Unsplash

Tags:

aromatičnopraznični medenjacipraznični receptveganska ishrana

Povezani članci

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Stručnjaci su napravili listu najgorih jela iz Srbije, i naravno da mislimo da nemaju pojma

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

10 najguglanijih recepata širom sveta u 2022.

Next

Probajte savršen punč po uzoru na seriju „Downton Abbey”

Next
30.12.2022.

Probajte savršen punč po uzoru na seriju „Downton Abbey”

Previews
28.12.2022.

10 najguglanijih recepata širom sveta u 2022.

Najnovije

Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak
Ne štedite na decibelima i spremite se za “potres”: Stigao je novi singl Igora Vinsa i Baneta Lalića – „Zato što volim“
CityMagazine
Najveću britansku zvezdu jedni slave, drugi pljuju, a mi na Balkanu ga poredimo sa ovdašnjom velikom turbo folk zvezdom
CityMagazine
Nikola Kojo potkačio RTS: „Ne bih da uđem u sferu politike…“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖