• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kada glad nastupi evo tri ideje za zdravu užinu

Kada glad nastupi evo tri ideje za zdravu užinu

Isidora Spasić
23.03.2019. 3 min Recepti

Piše: Isidora Spasić

Gvakamole sa keljom

Kako biste izbegli neprijatne napade gladi, pripremite ovaj zdrav i izrazito zeleni gvakamole sa dodatkom veličanstvenog kelja. On vam uvek može biti pri ruci, samo je važno da ga držite u frižideru, kako ne bi potamneo. Najbolje je da u njega umačete sveže isečeno povrće poput šargarepe i crvene paprike, ili ga konzumirajte uz parčiće prepečenog integralnog hleba.

(foto izvor: www.cookieandkate.com)
(foto izvor: www.cookieandkate.com)

Sastojci

3-4 velika lista kelja
4 manja zrela avokada
¼ šolje sitno iseckanog crvenog luka
¼ šolje sitno iseckanog korijandera
1 ½ limete
½ kašičice soli

Prvo pripremite kelj, tako što ćete nožem iseći drvenasti deo iz njegove sredine. Sada sitno iseckajte kelj, malo ga posolite i prelijte kašičicom soka od isceđene limete. Masirajte kelj prstima dok ne postane tamniji, jer ćete ga na taj način smekšati i smanjiti njegovu prirodnu gorčinu. U blender ubacite avokado koji ste prethodno prepolovili i kašičicom izvukli iz kore. Dodajte so i 4 kašičice soka od limete, pa pustite da blender pretvori avokado u kremastu smesu. Onda dodajte kelj, crveni luk i korijander, pa još jednom sve izblendirajte. Probajte, dodajte soli i soka od limete ako je potrebno, te odmah poslužite u lepoj činijici.

(foto izvor: www.cookieandkate.com)
(foto izvor: www.cookieandkate.com)

Ljuti čips od tikvica

Obožavate čips, ali ste svesni toga da je izuzetno nezdrav? Onda evo prave alternative za vas. Bez griže savesti i brojanja kalorija, moći ćete da uživate u ovoj laganoj i ljutkastoj grickalici. Uz samo par sastojaka i malo strpljenja dobićete čips od tikvica, koji više nikada nećete zameniti ni jednim drugim.

(foto izvor: www.hostthetoast.com)
(foto izvor: www.hostthetoast.com)

Sastojci

4 manje tikvice
2 ½ kašike maslinovog ulja
1 kašičica Tabasco sosa
so po ukusu

Tikvice isecite na tanke kolutove. Rasporedite ih na papirni ubrus, a zatim ih i prekrijte papirnim ubrusima. Dobro stisnite papirni ubrus preko tikvica tri puta, pošto ćete na taj način izvući višak vode iz njih. Stavite papir za pečenje u pleh, a zatim na njemu rasporedite kolutiće od tikvica. U činijici pomešajte maslinovo ulje sa Tabasco-m, pa ovom mešavinom uz pomoć četkice premažite tikvice. Kako biste dobili čips, pecite tikvice 2 sata u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni. Kada postanu hrskave prebacite ih u činiju, i za kraj posolite po želji.

(foto izvor: www.hostthetoast.com)
(foto izvor: www.hostthetoast.com)

Kolačići od jabuka

Ako se izlažete fizičkim naporima ili redovno trenirate, evo savršene slatke užine za vas. Zahvaljujući puteru od kikirikija, bademima i orasima, unećete proteine i zdrave masti. Jabuka će vas osvežiti, a kokos i čokolada podići će ovu poslasticu na dekadentniji nivo. Ukratko rečeno, kolačići od jabuka su jednostavni, brzi, efektni i hranljivi.

(foto izvor: www.rachelschultz.com)
(foto izvor: www.rachelschultz.com)

Sastojci

1 veća jabuka
¼ šolje putera od kikirikija
¼ šolje iseckanih blanširanih badema
¼ šolje iseckanih oraha
¼ šolje listića kokosa
¼ šolje sitno iseckane crne čokolade

Isecite jabuku na tanke kolutove i izvadite središnji deo. Premažite kolutove tankim slojem putera od kikirikija, a zatim preko pospite blanširane bademe, orahe, listiće kokosa i komadiće čokolade.

(foto izvor: www.rachelschultz.com)
(foto izvor: www.rachelschultz.com)

Oznake:

hranapredlozireceptiužinazdrava ishrana

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara
Prethodni

Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

Ovog Uskrsa napravite tortu od šargarepe
Sledeći

Ovog Uskrsa napravite tortu od šargarepe

Sledeći
Ovog Uskrsa napravite tortu od šargarepe
25.04.2019.

Ovog Uskrsa napravite tortu od šargarepe

Prethodni
23.02.2019.

Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖