Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

AUTOR: Isidora Spasić 23 Feb, 2019
Uživajte u ovim koktelima dok budete gledali dodelu Oskara

Nedelja će biti duga noć puna uzbuđenja, jer je dodela Oskara. Kako bi vam veče proteklo u što boljem raspoloženju, isprobajte neki od tri ponuđena koktela. Oni su svoje nazive dobili po filmovima koji su u trci za glavnu nagradu, pa ćete lako naći svog favorita.

Piše: Isidora Spasić

Boemska rapsodija

Doza ovog koktela, to jest punča, predviđena je za 40 osoba! To je zaista velika količina, ali ako navijate za Boemsku rapsodiju stvarno je red da napravite pravu žurku u čast Fredija i grupe Queen. Fredi je inače voleo da pije čaj ujutru, šampanjac posle podne, a koktele uveče. Zato će ova kombinacija biti idealna kao sećanje na njegovu maestralnu pojavu. A ako želite manju dozu, prepolovite količinu sastojaka, a ono što ostane prebacite u bokal i držite u frižideru naredna 2 dana.

(foto izvor: www.dolepineapplejuice.com)

(foto izvor: www.dolepineapplejuice.com)

Sastojci

½ ananasa
4 limuna
2 šolje brendija
2 šolje ruma
2 šolje šećera
¼ šolje listova zelenog čaja
3 flaše šampanjca ili nekog drugog penušavog vina
1 flaša mineralne gazirane vode
1 blok leda

Ananas očistite, izvadite sredinu, a zatim ga iseckajte na sitne komadiće. Ubacite ananas u činiju, dodajte limunove isečene na tanke kolutove, i brendi. Dobro promešajte, pa pustite da odstoji, dok za to vreme pripremate čaj. U šerpici pomešajte šećer sa vodom, a onda pustite da se lagano otopi na srednje jakoj vatri. Nakon toga ubacite lišće zelenog čaja, promešajte, te pustite da ova mešavina odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi. Kroz gustu cediljku, ili lanenu krpu, procedite čaj sa šećerom direktno u činiju sa voćem i brendijem. Pokrijte činiju kuhinjskom plastičnom folijom, i prebacite je u frižider na tri sata. Izvadite činiju, pa u nju sipajte obavezno prethodno ohlađen rum, šampanjac i kiselu vodu. Još jednom promešajte, ubacite blok leda, i služite direktno iz činije uz pomoć kutlače.

(foto izvor: www.chowhound.com)

(foto izvor: www.chowhound.com)

Zvezda je rođena

Ako ste se zaljubili u odnos Lejdi Gage i Bredlija Kupera u ovom filmu, kao i u sjajne numere kojim obiluje, onda morate pošteno da nazdravite. Za razliku od prethodnog koktela koji se služi za 40 ljudi, ovde je doza samo za jednu osobu. Tako da vi slobodno ponovite proceduru koliko god da je puta potrebno. Za one koji ne znaju šta je schnapps, to je isto što i rakija, pa možete i nju komotno iskoristiti. U tom slučaju preporučujemo šljivovicu sa dodatkom cimeta u prahu, i travaricu.

(foto izvor: www.thespruceeats.com)

(foto izvor: www.thespruceeats.com)

Sastojci

15 ml Jägermeister-a
15 ml schnapps-a od cimeta
15 ml schnapps-a sa ukusom peperminta

Sve sastojke ubacite u šejker sa ledom, promućkajte par sekundi, i sipajte u čašice predviđene za šotove, tako da led ne uđe u njih. Pijte polako ili na eks.

(foto izvor: www.thespruceeats.com)

(foto izvor: www.thespruceeats.com)

Miljenica

Ako ste juče na FEST-u pogledali Miljenicu, sasvim je moguće da ćete u nedelju navijati da film dobije Oskara. Ovaj koktel podseća na dekadentni slatkiš, a iz njega možete izbaciti alkohol ukoliko niste raspoloženi da ga pijete. Doza je za četiri osobe, pa prema tome ocenite količinu ukoliko će manje ili više ljudi piti.

(foto izvor:  www.thespeckledpalate.com)

(foto izvor: www.thespeckledpalate.com)

Sastojci

3 šolje soka od nara
½ šolje burbona
½ šolje izlomljene crne ili bele čokolade
1 štapić vanile

U šerpi na srednje jakoj vatri ugrejte dve šoje soka od nara, i dodajte čokoladu kako bi se otopila. Mešajte sve vreme, pa nakon par minuta sklonite šerpu sa plotne. Odmah dodajte treću šolju soka od nara, burbon i sadržaj iz štapića vanile. Služite toplo, sa kolačićima od belog sleza i semenkama nara.

(foto izvor:  www.thespeckledpalate.com)

(foto izvor: www.thespeckledpalate.com)

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…