• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

CityMagazine
25.05.2022. 2 min Recepti

Ako ste naručili i obrok i ostavilo vam je nekoliko parčadi pice, nemojte je žuriti do mikrotalasne kad poželite da ih pojedete. Kako bi jučerašnja pica postala hrskava i mirisna kao što je bila odmah nakon kupovine, bolje je koristiti proverenu metodu iskusne food blogerke.

Farvin Simak, osnivačica stranice Love and other Spices, ispričala je za Insider o svojoj metodi brzog podgrevanja pice bez narušavanja kvaliteta.

Da biste to učinili, biće vam potrebna friteza namenjena prženju krompira. Zagrejte je na 180°C, a kriške pice prethodno poprskajte biljnim uljem (tako će kora ponovo postati hrskava). Zatim ispod glavne pregrade friteze sipajte par kašičica vode da se tokom zagrevanja stvori malo pare (da se pica ne osuši). Poređajte peostalu parčad u fritezu i pazite da se ne preklapaju. Ostavite ih tako oko četiri minuta. Voila – pica je sveža i sočna, kao da je tek izvađena iz pećnice.

Inače, ako više volite domaću picu, nudimo brzi recept za jednu od najpopularnijih i najsvestranijih – Margaritu.

Sastojci:

Testo:

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja (plus još malo za prelivanje)

Fil:

  • kuglice mocarele od 125 g, naseckane na male komadiće
  • šaka ribanog parmezana
  • 100-150 g prepolovljenih čeri paradajza

Umak:

  • 100 ml gotovog pradajz umaka
  • 1 kašičica suvog bosiljka ili malo svežih sitno naseckanih listova
  • 1 čen usitnjenog belog luka
Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?
Klara Klikova / Unsplash

Postupak pripreme:

1. U veću činiju sipajte brašno, dodajte kvasac i so. U brašnu napravite udubljenje, ulijte 200 ml tople vode i maslinovog ulja. Mešajte drvenom varjačom dok ne dobijete mekano, vlažno testo.

2. Okrenite testo na blago pobrašnjenu tvrdu površinu i mesite pet minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na neko vreme.

3. Pomešajte pasirani paradajz, bosiljak i izgnječen beli luk. Ostavite na sobnoj temperaturi, dok se arome pomešaju.

4. Za to vreme istanjite testo oklagijom kako biste dobili krug veličine oko 30-35 cm (testo mora biti tanko, inače će nadoći u pećnici).

5. Dobijenu podlogu premestite u pobrašnjeni lim za pečenje (bolje je položiti papir za pečenje). Ukoliko želite hrkave okrajke savijte rubove testa 2-3 cm prema unutra i dobro zatvorite.

6. Umak od paradajz ravnomerno kašičicom.

7. Pleh ubaciti u zagrijanu rernu na 220°C 5-10 minuta.

8. Izvadite zapečeno testo i pospite ga parmezanom, mocarelom i čeri paradajzom, a zatim prelijte maslinovim uljem.

9. Vratite picu u pećnicu, na gornju rešetku. Pecite još 5-10 minuta dok se sir ne otopi.

10. Margaritu poslužite s malo maslinovog ulja i svežim listovima bosiljka.

Izvor: Marie Claire Russia

Naslovna fotografija: Marco Breier / Unsplash

Oznake:

jednostavnomargaritaostaci hranepicapodgrevanje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Napravite pitu od jabuka kao iz filma „Kada je Hari sreo Sali”
Prethodni

Napravite pitu od jabuka kao iz filma „Kada je Hari sreo Sali”

Indigo i Duke – posebni i drugačiji
Sledeći

Indigo i Duke – posebni i drugačiji

Sledeći
Indigo i Duke – posebni i drugačiji
27.05.2022.

Indigo i Duke – posebni i drugačiji

Prethodni
21.05.2022.

Napravite pitu od jabuka kao iz filma „Kada je Hari sreo Sali”

Napravite pitu od jabuka kao iz filma „Kada je Hari sreo Sali”

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine
    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖