Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

AUTOR: CityMagazine 25 May, 2022
Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

Ako ste naručili i obrok i ostavilo vam je nekoliko parčadi pice, nemojte je žuriti do mikrotalasne kad poželite da ih pojedete. Kako bi jučerašnja pica postala hrskava i mirisna kao što je bila odmah nakon kupovine, bolje je koristiti proverenu metodu iskusne food blogerke.

Farvin Simak, osnivačica stranice Love and other Spices, ispričala je za Insider o svojoj metodi brzog podgrevanja pice bez narušavanja kvaliteta.

Da biste to učinili, biće vam potrebna friteza namenjena prženju krompira. Zagrejte je na 180°C, a kriške pice prethodno poprskajte biljnim uljem (tako će kora ponovo postati hrskava). Zatim ispod glavne pregrade friteze sipajte par kašičica vode da se tokom zagrevanja stvori malo pare (da se pica ne osuši). Poređajte peostalu parčad u fritezu i pazite da se ne preklapaju. Ostavite ih tako oko četiri minuta. Voila – pica je sveža i sočna, kao da je tek izvađena iz pećnice.

Inače, ako više volite domaću picu, nudimo brzi recept za jednu od najpopularnijih i najsvestranijih – Margaritu.

Sastojci:

Testo:

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja (plus još malo za prelivanje)

Fil:

  • kuglice mocarele od 125 g, naseckane na male komadiće
  • šaka ribanog parmezana
  • 100-150 g prepolovljenih čeri paradajza

Umak:

  • 100 ml gotovog pradajz umaka
  • 1 kašičica suvog bosiljka ili malo svežih sitno naseckanih listova
  • 1 čen usitnjenog belog luka
Klara Klikova / Unsplash

Postupak pripreme:

1. U veću činiju sipajte brašno, dodajte kvasac i so. U brašnu napravite udubljenje, ulijte 200 ml tople vode i maslinovog ulja. Mešajte drvenom varjačom dok ne dobijete mekano, vlažno testo.

2. Okrenite testo na blago pobrašnjenu tvrdu površinu i mesite pet minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na neko vreme.

3. Pomešajte pasirani paradajz, bosiljak i izgnječen beli luk. Ostavite na sobnoj temperaturi, dok se arome pomešaju.

4. Za to vreme istanjite testo oklagijom kako biste dobili krug veličine oko 30-35 cm (testo mora biti tanko, inače će nadoći u pećnici).

5. Dobijenu podlogu premestite u pobrašnjeni lim za pečenje (bolje je položiti papir za pečenje). Ukoliko želite hrkave okrajke savijte rubove testa 2-3 cm prema unutra i dobro zatvorite.

6. Umak od paradajz ravnomerno kašičicom.

7. Pleh ubaciti u zagrijanu rernu na 220°C 5-10 minuta.

8. Izvadite zapečeno testo i pospite ga parmezanom, mocarelom i čeri paradajzom, a zatim prelijte maslinovim uljem.

9. Vratite picu u pećnicu, na gornju rešetku. Pecite još 5-10 minuta dok se sir ne otopi.

10. Margaritu poslužite s malo maslinovog ulja i svežim listovima bosiljka.

Izvor: Marie Claire Russia

Naslovna fotografija: Marco Breier / Unsplash

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Koji čaj je savršen za svaki horoskopski znak?

Sledeći put kada budete birali između čajeva i ne možete da se odlučite koji vam se više pije, možda bi…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…