Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine
Ako ste ljubitelj čokoladnog pudinga, ali ne volite višak kalorija koji “pakuje” u vaše butine, probajte ovu zdravu zamenu od samo dva sastojka.
Lekovitost japanske jabuke ili kakija poznata je od davnina. Istočnjačka medicina je prepoznaje kao lekovitu i veruje da reguliše energiju u telu. Preporučuje se kao energetski bogata hrana kod opšte slabosti organizma kao i za jačanje imuniteta. Odlično je zimsko voće i možete je naći u radnjama sve do početka januara, a od njih možete napraviti preukusan zdrav slatkiš.
Puding od japanskih jabuka i kakaa
Imamo brzinski recept za “lažni” čokoladni puding koji ne mora termički da se obrađuje, a potrebna su vam samo dva sastojka – japanske jabuke i kakao.
Potrebno je (za jednu porciju):
- 2 japanske jabuke
- 4 ravne kašike kakao praha
Priprema:
Oljuštite i očistite jabuke, iseckajte na manje komade i ubacite u blender. Dodajte kakao i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Servirati ohlađeno u činijicama za puding. To je to!
Napomena:
Japanska jabuka koja se uglavnom može naći na našem podneblju koristi se za jelo omekšala, ne tvrda, kad je prepuna tanina i gorkasta. Ukoliko je plod japanske jabuke tvrd kad ste ga kupili ili ubrali, ostavite je na sobnoj temperaturi 4-5 dana dok ne omekša potpuno sa svih strana.
Naslovna fotografija: Shutterstock