• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

CityMagazine
14.11.2022. 3 min Gourmet

Kada tražimo neku brzu hranu, naglasak je na tome da bude brza, tako da nismo baš sigurni ko bi imao strpljenja da čeka 30 godina, kao u slučaju goveđih kroketa iz jedne mesare u Japanu.

Ako naručite kutiju smrznutih Kobe goveđih kroketa iz Asahije, porodične mesare u gradu Takasago u prefekturi Hjogo u zapadnom Japanu, biće potrebno još 30 godina pre nego što dobijete porudžbinu, piše CNN.

Osnovana 1926. godine, Asahija je decenijama prodavala mesne proizvode iz prefekture Hjogo – uključujući govedinu Kobe – pre nego što je dodala goveđe krokete u godinama nakon Drugog svetskog rata, prenosi N1.

Ali tek početkom 2000-ih ove knedle pržene od krompira i govedine postale su internet senzacija, što je rezultiralo neverovatno dugim čekanjem sa kojim se kupci sada suočavaju.

„Počeli smo da prodajemo naše proizvode onlajn  1999. godine. U to vreme smo ponudil Extreme Croquettes kao probu“, objašnjava Šigeru Nita, treća generacija vlasnika Asahija.

Nakon što je nekoliko godina eksperimentisao sa e-trgovinom, shvatio je da kupci oklevaju da plate pozamašnu sumu za vrhunsku govedinu onlajn. Stoga je odlučio da krokete prodaje jeftinije.

„Napravili smo pristupačne i ukusne krokete koji demonstriraju koncept naše radnje kao strategiju da kupci uživaju u kroketima, uz nadu da će kupiti našu Kobe govedinu nakon što je prvi put probaju“, objašnjava on.

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina
Photo by Kyle Mackie on Unsplash

Da bi ograničio finansijski gubitak na početku, Asahija je svake nedelje proizvodila samo 200 kroketa.

„Prodajemo govedinu koju uzgajamo od ljudi koje poznajemo. U našoj radnji se prodaje samo meso koje je proizvedeno u prefekturi Hjogo, bilo da je Kobe govedina, Kobe svinjetina ili piletina Tađima. Takav je bio princip radnje i pre nego što sam postao vlasnik“, kaže Nita.

Nita kaže da je ohrabrio ranč da koristi kravlje đubrivo za uzgoj krompira. Stabljikama krompira će se zatim hraniti krave, stvarajući ciklus. Njegov jedinstveni koncept privukao je pažnju lokalnog stanovništva i medija. Kada je početkom 2000-ih izašao izveštaj o Asahijinim kroketima, njihova popularnost je naglo porasla.

„Prestali smo da ih prodajemo 2016. jer je vreme čekanja postalo duže od 14 godina. Razmišljali smo da prekinemo porudžbine, ali smo dobili mnogo poziva sa zahtevom da nastavimo da ih nudimo“, kaže Nita.

Asahija je nastavila da prima narudžbine za ove krokete 2017. godine, ali je podigla cenu.

„Ali od kada je počeo izvoz Kobe govedine, cene junećeg mesa su se udvostručile, pa se nije promenila činjenica da proizvodnja kroketa pravi deficit“, kaže Nita.

Proizvodnja je takođe povećana – sa 200 kroketa nedeljno na 200 kroketa dnevno.

„Govore nam da bi trebalo da zaposlimo više ljudi i brže pravimo krokete, ali mislim da nema vlasnika radnje koji zapošljava radnike i proizvodi više da bi napravio veći deficit… Žao mi je što moraju da čekaju. Želim da pravim krokete brzo i pošaljem ih što pre, ali ako to uradim, radnja će bankrotirati“, tvrdi on.

Na sreću, Nita kaže da otprilike polovina ljudi koji probaju krokete na kraju naruče Kobe govedinu, tako da to zvuči kao dobra marketinška strategija. Svaka kutija Extreme Croquettes, koja uključuje pet komada, prodaje se za 18,40 dolara.

Prodavnica šalje redovne njuzletere kupcima na listi čekanja i obaveštava ih o najnovijoj proceni isporuke. Nedelju dana pre datuma isporuke, prodavnica će još jednom potvrditi isporuku. Kupci koji ovih dana dobijaju krokete naručili su ih pre oko 10 godina, navodi CNN.

Izvor: N1

Naslovna fotografija: Shutterstock/Bernd Juergens

Oznake:

govedinajapankroketi

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo
Prethodni

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine
Sledeći

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Sledeći
Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine
16.11.2022.

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Prethodni
13.11.2022.

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖