• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Aleksandar Maksimović
13.11.2022. 2 min Restorani

Ako radite u ugostiteljskom sektoru ili samo često idete u restorane, verovatno ste bili svedok nepristojnih gostiju koji ne umeju ili neće da budu ljubazni prema osoblju i prave scenu pred svima, a ponekad imaju u najmanju ruku nerazumne zahteve. Ovakve osobe ženskog pola u anglofonim zemljama dobile su nadimak Keren.

Inspirisan ovim negativnim stereotipom, australijski lanac restorana, pod nazivom “Karen’s Diner” odlučio je da zameni uloge u gore pomenutom scenariju. Naime, u restoranima ovog lanca, kelneri su ti koji vas vređaju!

Dok vi uživate u svojim burgerima, krilcima ili drugoj hrani u stilu američkih dajnera, osoblje ugostiteljskog objekta će vas uz vašu narudžbinu počastiti i kojim neželjenim komentarom, uvredom, a možda dobijete i srednji prst.

View this post on Instagram

A post shared by Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

U početku su Ejden Levin i Džejms Farel, vlasnici ovog lanca restorana, planirali da naprave privremeni tzv. pop-up restoran, u kome će osoblje vređati goste, ali su zbog popularnosti njihove ideje odlučili da naprave pravi restoran. Posle samo četiri meseca, restoran je postao lanac i uspešno se proširio na 15 lokacija raštrkanih širom Australije — od Adelejda do Sidneja — i dve nove lokacije u Velikoj Britaniji.

Jedna stvar koju vlasnici lanca “Karen’s Diner” nikada nisu mogli da pretpostave je koliko će gosti uživati u nepristojnim konobarima i lošoj usluzi.

„Apsolutno mi se dopao restoran čim smo ušli, dočekali su nas onako kako smo mislili da hoće. Bilo je to fantastično iskustvo, puno smeha, zezanja i psovki“, napisao je jedan gost u komentarima na sajtu OpenTable. Drugi komentator je imao slično iskustvo i ponudio svoj opis usluge: „Konobarice nije briga i zbog toga ljudi dolaze ovamo.“

Dame koje se stvarno zovu Keren, prema informaciji sa sajta restorana, mogu dobiti besplatno piće ako kao dokaz prilože svoju ličnu kartu konobarima.

View this post on Instagram

A post shared by Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

Koliko god da ovo zvuči šašavo i kao nešto što bismo želeli da iskusimo bar jednom u životu, bar radi sprdnje, nemoguće da je samo ponašanje osoblja, i to nepristojno, razlog što ljudi posećuju ove restorane. Kao i u drugim objektima iz iste industrije, ključ mora biti u ukusnim obrocima.

„Hrana je bila odlična. Uživala sam u hamburgerima, krilcima i šejkovima i sve je servirano prilično brzo“, napisala je jedna mušterija restorana na sajtu OpenTable. To je, dakle, tajna uspeha ovog lanca restorana, za koji bi sledeći slogan bio sasvim prikladan: „Dođete zbog uvreda, a vratite se zbog hrane!“

Izvor: Eat This, Not That
Naslovna fotografija: Krakenimages.com / Shutterstock

Oznake:

australijabizarnolanac restorananeobično

Podeli

Zaprati Autor

Aleksandar Maksimović

Veliki fan muzike, filmova i političkih rasprava na slavama.

Ostali članci

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti
Prethodni

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina
Sledeći

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

Sledeći
Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina
14.11.2022.

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

Prethodni
07.11.2022.

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine
    rouzovi
    Komedija „Rouzovi” inspirisana čuvenom komedijom ima sjajnu ekipu
    Filip Milosavljević
    exit
    Jubilarni EXIT festival uz više od 200.000 posetilaca odbranio slobodu uz poruku da su ljubav i svetlost nezaustavljivi
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖