Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

AUTOR: Aleksandar Maksimović 13 Nov, 2022
Restoran u kome vas vređaju: Ljudi plaćaju za lošu uslugu i dolaze ponovo

Ako radite u ugostiteljskom sektoru ili samo često idete u restorane, verovatno ste bili svedok nepristojnih gostiju koji ne umeju ili neće da budu ljubazni prema osoblju i prave scenu pred svima, a ponekad imaju u najmanju ruku nerazumne zahteve. Ovakve osobe ženskog pola u anglofonim zemljama dobile su nadimak Keren.

Inspirisan ovim negativnim stereotipom, australijski lanac restorana, pod nazivom “Karen’s Diner” odlučio je da zameni uloge u gore pomenutom scenariju. Naime, u restoranima ovog lanca, kelneri su ti koji vas vređaju!

Dok vi uživate u svojim burgerima, krilcima ili drugoj hrani u stilu američkih dajnera, osoblje ugostiteljskog objekta će vas uz vašu narudžbinu počastiti i kojim neželjenim komentarom, uvredom, a možda dobijete i srednji prst.

U početku su Ejden Levin i Džejms Farel, vlasnici ovog lanca restorana, planirali da naprave privremeni tzv. pop-up restoran, u kome će osoblje vređati goste, ali su zbog popularnosti njihove ideje odlučili da naprave pravi restoran. Posle samo četiri meseca, restoran je postao lanac i uspešno se proširio na 15 lokacija raštrkanih širom Australije — od Adelejda do Sidneja — i dve nove lokacije u Velikoj Britaniji.

Jedna stvar koju vlasnici lanca “Karen’s Diner” nikada nisu mogli da pretpostave je koliko će gosti uživati u nepristojnim konobarima i lošoj usluzi.

„Apsolutno mi se dopao restoran čim smo ušli, dočekali su nas onako kako smo mislili da hoće. Bilo je to fantastično iskustvo, puno smeha, zezanja i psovki“, napisao je jedan gost u komentarima na sajtu OpenTable. Drugi komentator je imao slično iskustvo i ponudio svoj opis usluge: „Konobarice nije briga i zbog toga ljudi dolaze ovamo.“

Dame koje se stvarno zovu Keren, prema informaciji sa sajta restorana, mogu dobiti besplatno piće ako kao dokaz prilože svoju ličnu kartu konobarima.

Koliko god da ovo zvuči šašavo i kao nešto što bismo želeli da iskusimo bar jednom u životu, bar radi sprdnje, nemoguće da je samo ponašanje osoblja, i to nepristojno, razlog što ljudi posećuju ove restorane. Kao i u drugim objektima iz iste industrije, ključ mora biti u ukusnim obrocima.

„Hrana je bila odlična. Uživala sam u hamburgerima, krilcima i šejkovima i sve je servirano prilično brzo“, napisala je jedna mušterija restorana na sajtu OpenTable. To je, dakle, tajna uspeha ovog lanca restorana, za koji bi sledeći slogan bio sasvim prikladan: „Dođete zbog uvreda, a vratite se zbog hrane!“

Izvor: Eat This, Not That
Naslovna fotografija: Krakenimages.com / Shutterstock

Najčitanije

Ovih 7 namirnica nikako ne čuvajte u frižideru

Po povratku iz prodavnice, često nesvesno stavljamo namirnice u frižider, međutim, da li je to uvek dobar potez? Dok se…

Šta se dešava u vašem telu kada jedete čokoladu svakog dana?

Ukoliko ste ljubitelj čokolade (a ko nije), verovatno vam je zbunjujuće to što se ona čas preporučuje kao deo ishrane,…

Ovo su četiri misli koje muškarcima prođu kroz glavu kada se nađu pred nagom ženom

Golo žensko telo oduvek je delovalo kao magnet za muškarce. Kada se žena skine, muškarci zaborave na sve ostalo i…

Jedna čaša ovog čudesnog soka dnevno smanjuje rizik od srčanog udara, a to nije jedina njegova zdravstvena korist

Cvekla je zdravo korenasto povrće koje se može pripremiti na mnogo različitih načina, a njen sok jedan je od sve…

Nedostatak vitamina B-12 je čest problem koji može ostaviti ozbiljne posledice na zdravlje

Nedostatak vitamina B12 uobičajen je zdravstveni problem koji pogađa oko 13% ljudi. B12 je oskudan u ishrani, a nalazi se…

Ovo je 10 najlepših žena svih vremena po izboru običnih ljudi: Prvo mesto je baš iznenađenje

Da li se slažete sa njihovim izborom? Lepota nije nešto što se može izmeriti ili oceniti, ali ljudi iz nekog…

Najnovije - Gastro

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Svi volimo domaće deserte, ali oni ponekad zahtevaju zaista puno vremena za pripremu. Upravo zbog toga, radujemo se kada naletimo…

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Ako zimi volite mesnate i kalorične obroke, imamo za vas sjajan recept, koji se oslanja na jedan tipičan srpski specijalitet,…

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Kuvano vino je tradicionalno omiljeno piće tokom praznične sezone, no, ima i onih kojima baš ne prija ili koji ga…

Azijska kuhinja: Chi Le Ma

Novo ime na beogradskoj gastro sceni nalazi se na staroj lokaciji, poznatoj po kineskoj kuhinji. Neposredno ispod hotela Srbija u…

Piroške sa sirom

Vikend je pravo vreme za pripremu peciva za doručak, pa u skladu sa tim donosimo jedan recept, za koji mislimo…

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Nakon dve godine ponovo smo posetili Puberaj u Novom Sadu i više nego prijatno se iznenadili našavši ga u još…