Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mocarela-špagete: Ovako detaljan recept za testeninu nećete naći

AUTOR: CityMagazine 26 Aug, 2022
Mocarela-špagete: Ovako detaljan recept za testeninu nećete naći

Za testeninu je važno pravilo, upravo ono koje se kod nas ne poštuje. Da sos nije prejak i da ga nema previše. Ovo je recept kuvara Mike Dajmaka, probajte, savršen je.

Mocarela-špageti

Špageti – 500 gr

paradajz – 1 kg

mocarela – 250 gr; origan

Priprema: Mocarela je sir bez kojeg ne bi bilo ni drugog velikog italijanskog specijaliteta. Pice, naravno. Dakle, to je sir koji svoj pravi ukus i izgled dobija tek kada se istopi. Zato pripremanje špageta na ovaj način mora da zavisi od temperature. Dakle, pažljivo s prstima.

Kilogram paradajza se oljušti, isecka na krupne kocke, pa na malo zejtina, a sve u velikoj šerpi da kasnije može da stane i pasta, uprži dok se ne zgusne kako treba. Ako se pretera, sve će se kasnije razblažiti vodom u kojoj su se kuvali i špageti. Začini se origanom ili nekim drugim mediteranskim začinom: ruzmarinom, bosiljkom ili majoranom.

Proceđeni špageti se tada priključe paradajzu, ubaci još četvrt kilograma iseckane mocarele (one mlade, što se čuva u sopstvenoj surutki) pa vrati na vatru i sve uz mešanje kuva dok se sir ne istopi i među špagetima počne da se razvlači kao da je i sam špageta.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Najčitanije

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Najnovije - Gastro

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…