• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Musaka
Musaka, foto: monica-photo / Shotshop GmbH / Profimedia

Musaka, recept za omiljeno jelo na Balkanu

CityMagazine
25.03.2024. 1 min Recepti

Musaka je omiljeno jelo na Balkanu. Za razliku od musake u Grčkoj, koja se pravi sa patlidžanom, naša musaka se slaže sa krompirom i odlična je kao ručak i sutra.

Evo recepta za musaku sa krompirom:

Sastojci:

1 kg krompira
500 g mlevenog mesa (jagnjetina, govedina, svinjetina ili mešano)
1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 paradajza, iseckana na kockice
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
So po ukusu
Biber po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
3 jaja
200 ml pavlake za kuvanje
100 g rendanog kačkavalja

Uputstvo:

Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Stavite ih u posoljenu vodu i kuvajte oko 5 minuta, samo da omekšaju. Nakon toga ih procedite i ostavite sa strane.

Na zagrejanom maslinovom ulju pržite sitno iseckani crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne promeni boju.

Kada meso postane smeđe, dodajte paradajz i paradajz pire. Začinite origanom, bosiljkom, solju i biberom. Dinstajte sve zajedno oko 10-15 minuta na srednje jakoj vatri dok tečnost ne ispari.

U međuvremenu, uključite rernu da se zagreje na 200°C.

U podmazanu tiganj ili vatrostalnu posudu stavite jedan sloj krompira, zatim rasporedite polovinu mesa preko krompira. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem krompira na vrhu.

Umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Prelijte smesu preko musake.

Pospite musaku rendanim kačkavaljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta ili dok musaka ne postane zlatno smeđa i krompir ne omekša.

Poslužite toplo i uživajte!

Oznake:

musaka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

tulumbe
Prethodni

Tulumbe, recept za domaći kolač

Palenta
Sledeći

Palenta, recept sa pečurkama

Sledeći
Palenta
26.03.2024.

Palenta, recept sa pečurkama

Prethodni
21.03.2024.

Tulumbe, recept za domaći kolač

tulumbe

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖