• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Musaka
Musaka, foto: monica-photo / Shotshop GmbH / Profimedia

Musaka, recept za omiljeno jelo na Balkanu

CityMagazine
25.03.2024. 1 min Recepti

Musaka je omiljeno jelo na Balkanu. Za razliku od musake u Grčkoj, koja se pravi sa patlidžanom, naša musaka se slaže sa krompirom i odlična je kao ručak i sutra.

Evo recepta za musaku sa krompirom:

Sastojci:

1 kg krompira
500 g mlevenog mesa (jagnjetina, govedina, svinjetina ili mešano)
1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 paradajza, iseckana na kockice
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
So po ukusu
Biber po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
3 jaja
200 ml pavlake za kuvanje
100 g rendanog kačkavalja

Uputstvo:

Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Stavite ih u posoljenu vodu i kuvajte oko 5 minuta, samo da omekšaju. Nakon toga ih procedite i ostavite sa strane.

Na zagrejanom maslinovom ulju pržite sitno iseckani crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne promeni boju.

Kada meso postane smeđe, dodajte paradajz i paradajz pire. Začinite origanom, bosiljkom, solju i biberom. Dinstajte sve zajedno oko 10-15 minuta na srednje jakoj vatri dok tečnost ne ispari.

U međuvremenu, uključite rernu da se zagreje na 200°C.

U podmazanu tiganj ili vatrostalnu posudu stavite jedan sloj krompira, zatim rasporedite polovinu mesa preko krompira. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem krompira na vrhu.

Umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Prelijte smesu preko musake.

Pospite musaku rendanim kačkavaljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta ili dok musaka ne postane zlatno smeđa i krompir ne omekša.

Poslužite toplo i uživajte!

Oznake:

musaka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

tulumbe
Prethodni

Tulumbe, recept za domaći kolač

Palenta
Sledeći

Palenta, recept sa pečurkama

Sledeći
Palenta
26.03.2024.

Palenta, recept sa pečurkama

Prethodni
21.03.2024.

Tulumbe, recept za domaći kolač

tulumbe

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖