• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite domaći pesto od sremuša

Napravite domaći pesto od sremuša

CityMagazine
23.04.2022. 1 min Recepti

Da li ste znali da od sremuša možete napraviti namaz iz naslova? Proverite recept koji će vas oduševiti!

Sastojci za 4 osobe:

40 g pinjola
40 g ribanog parmezana
120 g listova sremuša
40 ml maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Napravite domaći pesto od sremuša
Wolfgang Hasselmann / Unsplash

Postupak:

1. Operite i dobro osušite listove sremuša. U nepodmazanom tiganju popržite pinjole dok ne poprime zlatnožutu boju i prespite ih u drugi sud.

2. Najpre grubo izmiksajte parmezan i pinjole. Zatim im dodajte listove sremuša i mešajte dok ne dobijete što glatkiju smesu.

3. Dodajte još maslinovog ulja, posolite i pobiberite, te brzo promešajte da se sastojci sjedine.

4. Pripremljen pesto prespite u teglu, dobro zatvorite i čuvajte u frižideru.

Pesto možete koristiti uz testeninu, kao namaz ili se prepustiti kulinarskom stvaranju i eksperimentisati s brojnim receptima.

Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Eaters Colective / Unsplash

Oznake:

pesto sossremušzdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Napravite neodoljiva čokoladna jaja za Uskrs
Prethodni

Napravite neodoljiva čokoladna jaja za Uskrs

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta
Sledeći

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Sledeći
Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta
26.04.2022.

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Prethodni
20.04.2022.

Napravite neodoljiva čokoladna jaja za Uskrs

Napravite neodoljiva čokoladna jaja za Uskrs

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    STRANGER THINGS
    Stranger Things pred finale otkriva da Upside Down nije ono što mislimo: Upozorenje, tekst sadrži spojlere
    CityMagazine
    vruć vetar
    “Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
    CityMagazine
    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖