Napravite domaći pesto od sremuša
Da li ste znali da od sremuša možete napraviti namaz iz naslova? Proverite recept koji će vas oduševiti!
Sastojci za 4 osobe:
40 g pinjola
40 g ribanog parmezana
120 g listova sremuša
40 ml maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Postupak:
1. Operite i dobro osušite listove sremuša. U nepodmazanom tiganju popržite pinjole dok ne poprime zlatnožutu boju i prespite ih u drugi sud.
2. Najpre grubo izmiksajte parmezan i pinjole. Zatim im dodajte listove sremuša i mešajte dok ne dobijete što glatkiju smesu.
3. Dodajte još maslinovog ulja, posolite i pobiberite, te brzo promešajte da se sastojci sjedine.
4. Pripremljen pesto prespite u teglu, dobro zatvorite i čuvajte u frižideru.
Pesto možete koristiti uz testeninu, kao namaz ili se prepustiti kulinarskom stvaranju i eksperimentisati s brojnim receptima.
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Eaters Colective / Unsplash