Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart
Ukoliko još uvek niste smislili koju poslasticu da napravite za Uskrs, a čokoladna uskršnja jaja vam deluju kao suviše zahtevan poduhvat, naš predlog je ovaj dekadentni čoko tart u kome će uživati cela porodica! Jedinstveni spoj hrskave korice i raskošnog čokoladnog krema zagolicaće sva vaša čula i uskršnje praznike zaokružiti na najbolji način.
Ono što je najbolje u vezi sa ovim receptom jeste to što se sprema vrlo lako i brzo, te uključuje svega nekoliko sastojaka. Da ne bismo dužili previše, odmah prelazimo na sam postupak izrade…
Potrebno je:
Za testo:
250 g brašna
125 g putera
5 g soli
Za čokoladni krem:
200 g crne čokolade
200 g slatke pavlake
80 ml mleka
1 jaje
Priprema:
Za čokoladni krem, najpre na laganoj vatri istopite čokoladu, pa pomešajte sa slatkom pavlakom. Dodajte mleko i umućeno jaje, pa sve pomešajte laganim pokretima, kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ostavite sa strane dok se peče testo.
Za testo, pomešajte brašno, so i puter koji je prethodno isečen na kockice, pa zamesite glatko, prhko testo. Ostavite ga u činiji da odmara 30 minuta. Nakon toga, rastanjite testo, pa ga prebacite u okrugli kalup za tart koji ste prethodno malo podmazali maslacem. Dobro utisnite testo u kalup, a višak odstranite nožem. Pecite na 170°C oko 20 minuta.
Nakon toga, preko testa sipajte pripremljeni čokoladni fil, pa pecite sve zajedno još oko 20 minuta na 120°C. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa poslužite. Po želji, tart možete dekorisati seckanim lešnicima, bademima, krupnom morskom solju, kuglom sladoleda ili šumskim voćem. Uživajte!
Izvor: Vogue France
Fotografije: Pinterest
No Comment! Be the first one.