Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Napravite osvežavajući letnji puding od bosiljka i bobičastog voća

AUTOR: CityMagazine 04 Aug, 2019
Napravite osvežavajući letnji puding od bosiljka i bobičastog voća

Ne samo da ova poslastica jako lepo izgleda, već je i vrlo ukusna, a uz to se i brzo pravi. A ima li boljeg recepta od onog koji je lagan, osvežavajući i gotov za deset minuta?! Verujemo da su ovi aduti sasvim dovoljni da odmah skoknete u kuhinju i bacite se na pripremu ovog letnjeg deserta…

Da ne dužimo previše, odmah prelazimo na sastojke i pripremu…

Za 6-8 porcija potrebno je:

  • 8-10 kriški starog belog hleba bez kore
  • 900g pomešanog bobičastog voća, plus za dekoraciju
  • 3 kašike šećera
  • dosta bosiljka, plus dodatak za ukras

Priprema:

Obložite srednju činiju za puding kriškama hleba, ali neka krajevi hleba vise preko posude. Bosiljak i šećer stavite u šerpu sa voćem koje ste prethodno oprali i očistili od lišća i stabljika. Dodajte i 3 kašike hladne vode. Pažljivo promešajte voće, 10 minuta na laganoj vatri dok ne provri, ali pazite da ne ugnječite voćke. Kada to skuvate, sve sipajte u činiju sa hlebom, preostali sirup prelijte preko voća, a zatim puding prekrijte hlebom i sve fino ušuškajte. Na kraju, sve čvrsto obmotajte folijom i stavite da se ohladi u frižideru preko noći. Sutradan izručite puding na tacnu za serviranje, pa dekorišite ostatkom voća i listićima bosiljka i poslužite. Prijatno!

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…