Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Napravite osvežavajući sladoled od kokosa u kome će svi uživati

AUTOR: CityMagazine 17 Jun, 2021
Napravite osvežavajući sladoled od kokosa u kome će svi uživati

Leto je u vazduhu, temperature lagano rastu, a samim tim i naša potreba za hladnim osveženjima i ukusnim ledenim poslasticama. Zbog toga vam danas donosimo brz i jednostavan recept za sladoled koji predstavlja pravu rapsodiju omiljenih tropskih ukusa.   

Kako je kokos mnogima prva asocijacija na letnju sezonu, verujemo da će i sladoled ove naglašene arome razbuditi sva čula i doneti dašak leta i bezbrižnosti u vaš dom. A imajući u vidu da je u ovom receptu kokos iskombinovan sa osvežavajućom limetom, nema sumnje da će ova poslastica zagolicati i oduševiti sva nepca. Kremast, sladak i uzbudljiv, ovaj sladoled savršen je izbor za letnje druženje sa porodicom i prijateljima, ali i dečje rođendane, koktel zabave i druga slavlja. Da ne dužimo previše – odmah krećemo sa pripremom!

Potrebno je:

  • 1 konzerva (oko 380ml) kokosovog mleka sa manjim procentom masnoće
  • 1 konzerva (oko 420ml) zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 šolja kokosa
  • 2 kašike narendane korice limete
  • 1 kašika soka od limete
  • + modle za sladoled na štapiću i drveni štapići za sladoled

Priprema:

Sve sastojke sipajte u blender, pa blendajte na visokoj brzini sve dok se kokos lepo ne sjedini sa mlekom i dok smesa ne postane glatka i konzistentna.

Pripremljenu smesu izlijte u modle za sladoled (treba da budu skoro skroz pune), pa ih stavite u zamrzivač na dva sata da se sladoled malo stegne.

Nakon toga, izvadite modle iz zamrzivača, pa u svaku stavite štapić za sladoled (on treba da bude delimično stegnut kako bi štapići ostali na mestu). Ukoliko koristite modle uz koje već dolaze sami štapići, ovaj korak možete preskočiti, odnosno možete ih odmah dodati, bez čekanja da se sladoled stegne.

Vratite modle u zamrzivač na minimum još dva sata, mada je najbolje da odstoji preko noći. Nakon toga, modle lagano potopite u toplu vodu, pa lagano izvucite sladolede. Poslužite i uživajte!

*Savet plus:

Umesto limete, možete koristiti i druge arome i voće po želji, kao što su:

  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ¼ šolje malina
  • ¼ šolje borovnica
  • ¼ šolje iseckanih jagoda
  • limunova korica i sok od limuna
  • pomorandžina korica i sok od pomorandže

Za još intenzivniji i lepši ukus kokosa, pre dodavanja u smesu, malo ga istostirajte na niskoj temperaturi.

Ovaj sladoled može da stoji u zamrzivaču i do šest meseci.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: The Spruce Eats/Leah Maroney

Najčitanije

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Najnovije - Gastro

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…

Ne volite karfiol? Kad probate ovaj kremasti, jesenji potaž, odmah ćete promeniti mišljenje

Jesenje temperature i promenljivo vreme idealne su uslovi za prehladu, pa je ovih dana jako važno jačati imunitet. A koji…

Tajni sastojak za pomfrit ukusniji nego iz Meka je kefir: I ne, nije šala

Ako ste bar jednom probali pomfrit iz Meka, vrlo je verovatno da se slažete da ne postoji savršeniji hrskavi zalogaj…

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…