• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite osvežavajući sladoled od kokosa u kome će svi uživati

Napravite osvežavajući sladoled od kokosa u kome će svi uživati

CityMagazine
17.06.2021. 2 min Recepti

Leto je u vazduhu, temperature lagano rastu, a samim tim i naša potreba za hladnim osveženjima i ukusnim ledenim poslasticama. Zbog toga vam danas donosimo brz i jednostavan recept za sladoled koji predstavlja pravu rapsodiju omiljenih tropskih ukusa.   

Kako je kokos mnogima prva asocijacija na letnju sezonu, verujemo da će i sladoled ove naglašene arome razbuditi sva čula i doneti dašak leta i bezbrižnosti u vaš dom. A imajući u vidu da je u ovom receptu kokos iskombinovan sa osvežavajućom limetom, nema sumnje da će ova poslastica zagolicati i oduševiti sva nepca. Kremast, sladak i uzbudljiv, ovaj sladoled savršen je izbor za letnje druženje sa porodicom i prijateljima, ali i dečje rođendane, koktel zabave i druga slavlja. Da ne dužimo previše – odmah krećemo sa pripremom!

Potrebno je:

  • 1 konzerva (oko 380ml) kokosovog mleka sa manjim procentom masnoće
  • 1 konzerva (oko 420ml) zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 šolja kokosa
  • 2 kašike narendane korice limete
  • 1 kašika soka od limete
  • + modle za sladoled na štapiću i drveni štapići za sladoled
Napravite osvežavajući sladoled od kokosa u kome će svi uživati

Priprema:

Sve sastojke sipajte u blender, pa blendajte na visokoj brzini sve dok se kokos lepo ne sjedini sa mlekom i dok smesa ne postane glatka i konzistentna.

Pripremljenu smesu izlijte u modle za sladoled (treba da budu skoro skroz pune), pa ih stavite u zamrzivač na dva sata da se sladoled malo stegne.

Nakon toga, izvadite modle iz zamrzivača, pa u svaku stavite štapić za sladoled (on treba da bude delimično stegnut kako bi štapići ostali na mestu). Ukoliko koristite modle uz koje već dolaze sami štapići, ovaj korak možete preskočiti, odnosno možete ih odmah dodati, bez čekanja da se sladoled stegne.

Vratite modle u zamrzivač na minimum još dva sata, mada je najbolje da odstoji preko noći. Nakon toga, modle lagano potopite u toplu vodu, pa lagano izvucite sladolede. Poslužite i uživajte!

Napravite osvežavajući sladoled od kokosa u kome će svi uživati

*Savet plus:

Umesto limete, možete koristiti i druge arome i voće po želji, kao što su:

  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ¼ šolje malina
  • ¼ šolje borovnica
  • ¼ šolje iseckanih jagoda
  • limunova korica i sok od limuna
  • pomorandžina korica i sok od pomorandže

Za još intenzivniji i lepši ukus kokosa, pre dodavanja u smesu, malo ga istostirajte na niskoj temperaturi.

Ovaj sladoled može da stoji u zamrzivaču i do šest meseci.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: The Spruce Eats/Leah Maroney

Oznake:

letnja poslasticalimetaosvežavajućesladoled ok kokosavoće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja
Prethodni

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Retro kuhinja: Carske mrvice
Sledeći

Retro kuhinja: Carske mrvice

Sledeći
Retro kuhinja: Carske mrvice
19.06.2021.

Retro kuhinja: Carske mrvice

Prethodni
14.06.2021.

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Vinarija Deurić: Vino i domaća kuhinja

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine
    The Prodigy
    Kada je buka postala sloboda: The Prodigy u Beogradu 1995. i povratak na Exit 2025.
    Miloš Dašić
    ratni film
    Za njega kažu da je najtačniji i najbrutalniji ratni film ikad snimljen: Reditelj je pre 40 godina snimio ovo remek delo i svojevoljno otišao u penziju jer nije morao više ništa da kaže
    CityMagazine
    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖