Napravite toblerone kod kuće: Ovom ukusu nećete moći da odolite
Kupovna poslastica iz naslova specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo slasnu čokoladu osećamo hrskave lešnike, ali i komadiće karamelizovanog meda koji čine ovu čokoladu posebnom. Da li znate da sličnu čokoladu lako možete napraviti i sami?
Uz malo truda i za svega pola sata možete pripremiti toblerone nalik originalnim!
Sastojci:
300 g čokolade
300 g lešnika
3 jaja
300 g maslaca
300 g keksa
300 g šećera
Priprema:
1. Karamelizujte 200 g šećera i dodajte 200 g prepečenih lešnika. Izmešajte, prelijte na podmazanu posudu i ostavite da se prohladi.
2. Ostatak šećera penasto umutite s jajima.
3. Maslac posebno umutite pa sjedinite s jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mlevenih lešnika.
4. Karamel od lešnika uzdrobite i dodajte u smesu, pa dodajte mleveni keks.
5. Masu dobro promešajte da se sve lepo sjedini i izlijte u kalupe.
6. Ostavite u frižideru da se stegne.
Izvor: gastro.24sata.hr
Naslovna fotografija: Tamas Pap / Unsplash
Poštovani. To o čemu pišete nije Vurda, već nus proizvod koji se dobija iz surutke. Prava i autentična Vurda je mlečni proizvod, koji se dobija od punomasnom mleka, još preciznije cedjenhem punomasnog kiselog mleka. Geografski je zaštićena u opštini Babušnica i autentični je proizvod Lužničkog kraja. Posvećena mu je gastro-turistička manifestacija „Vurdijada“ koja se već 13 godina svakog oktobra održava u ovoj varošici na jugoistoku Srbije. Više o pravoj Vurdi možete saznati na linku kojo ću vam ostaviti na kraju. Bilo bi lepo da ispravite članak o ovom jedinstvenom proizvodu i ne dovodite Vaše čitaoce u zabludu.
https://youtu.be/B8mFcm8mZoY?feature=shared
S poštovanjem G. Kitanović iz Babušnice