Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč
Kuvano vino je tradicionalno omiljeno piće tokom praznične sezone, no, ima i onih kojima baš ne prija ili koji ga izbegavaju iz nekog drugog razloga… Ukoliko se vi ubrajate u tu grupu, za vas imamo jednu sjajnu alternativu, u koju ćete se zaljubiti na prvi gutljaj.
U pitanju je čokoladni punč koji predstavlja savršenu kombinaciju tople čokolade i klasičnog punča. Punog, kremastog ukusa i naglašene čokoladne note, ovaj topli napitak odiše dozom luksuza, dok mu rum daje potrebnu jačinu i budi sva čula. U nastavku pogledajte recept za topli napitak koji će, verujemo, dobro zagrejati vaše telo u predstojećim zimskim danima i začiniti praznike na najbolji način.
Sastojci za čokoladni punč:
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 400 ml mleka
- 100 ml ruma
- prstohvat soli
Priprema čokoladnog punča:
Prvo isecite čokoladu na kockice i stavite je u šerpu. Sipajte mleko preko nje, stavite na šporet i polako topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se čokolada potpuno rastvori u mleku, dodajte rum i so i malo pojačajte temperaturu da punč provri. Pustite da se kuva 3-4 minuta, sklonite sa ringle i odmah poslužite dok je vruće. Po želji, servirajte uz omiljeni biskvit ili keksiće i uživajte u ukusnom toplom napitku.
Izvor: Aktivni Si
Fotografije za naslovni kolaž: Photo by yusuff on Unsplash, Photo by Tetiana Bykovets on Unsplash