• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Osvežavajuće palačinke sa mladim lukom

Osvežavajuće palačinke sa mladim lukom

CityMagazine
01.03.2021. 2 min Recepti

Sa skorim dolaskom proleća dolaze i mnoge sveže namirnice i vreme je da se ponovo zaputimo na pijacu kako bismo isprobali neke od njih. To je i dobar razlog za isprobavanje nekih novih recepata koji koriste baš te sveže sastojke. Danas vam predlažemo kinesko jelo – palačinke sa mladim lukom, koje ima bezbroj varijanti u zemlji iz koje dolazi. Predstavlja popularnu uličnu hranu, ali može da bude i zanimljivo rešenje za vikend uživanje, lagani ručak ili dugi doručak. Ideja iza ovog jela je da palačinke budu hrskave spolja, a sočne i višeslojne iznutra, uz obavezni sos u koji ćete umakati vruće testo. Sveukupno vreme pripreme je malo više od sat vremena, a navedene količine predviđene su za 4 palačinke obima oko 20 centimetara, a vi ih dozirajte po potrebi.

Sastojci:

Testo

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 195 ml tople vode

Pasta

  • 35 g brašna
  • jedna i po kašičica soli
  • 4 kašike ulja
  • 2 mlada luka, sitno seckana

Sos

  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika blagog soja sosa
  • 1 kašičica kristal šećera
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • parče đumbira oko 3 cm, oljušten i isečen na trakice

Fil

  • Neutralno ulje (od semena grožđa ili slično) za podmazivanje i prženje
  • 2 kašičice svinjske masti (opciono)
  • 3 mlada luka, sitno seckana
Osvežavajuće palačinke sa mladim lukom

Priprema:

  1. U velikoj činiji pomešajte brašno i so. Polako sipajte vodu, sve vreme mešajući, sve dok se ne dobije testo koje je glatko i sjajno i koje se polako odvaja od ivice posude. Mesite 15 minuta ručno ili 7 do 10 minuta u mikseru. Po potrebi dodajte malo brašna ili malo vode u testo. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko jednog sata, ili do jednog dana u frižideru.
  2. U maloj činiji pomešajte brašno i so i ostavite sa strane. Tiganj zagrejte na srednju temperaturu i sipajte biljno ulje. Iseckajte mladi luk i dodajte ga u tiganj. Pržite dok ne postane zlatnožut, oko 5 do 7 minuta. Izvadite luk iz ulja, a ulje sipajte u činiju sa brašnom i solju i mešajte dok ne dobijete pastu.
  3. U maloj činiji pomešajte sirće, soja sos, šećer, beli luk i đumbir i ostavite sos po strani.
  4. Testo podelite na četiri jednaka dela i potom svaki pojedinačno oblikujte rukama i razvaljajte pomoću oklagije. Napravite pravougaonike dimenzije oko 30 x 10 cm kako biste u testo dodali pastu i mladi luk. Presavijte testo na trećine kao što biste učinili sa pismom i potom zarolajte u oblik valjka. Postavite ga uspravno i polako pritisnite rukom tako da na kraju dobijete kružni oblik.
  5. Razvaljajte u četiri kruga obima oko 20 cm. Zagrejte tiganj sa dve kašike ulja na srednju temperaturu i polako dodajte prvi disk, odnosno palačinku. Pržite oko 1 minuta na jednoj strani, potom malo smanjite temperaturu i pržite još 2 minuta sa poklopljenim tiganjem dok donja strana ne dobije zlatnu boju.
  6. Okrenite palačinku na drugu stranu i pržite još 2 minuta sa poklopcem. Sklonite poklopac, povećajte malo temperaturu i pržite još 2 minuta. Poslužite tople, sa sosom za umakanje sa strane.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: choochoocachew.com

Oznake:

mladi lukpalačinke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: Prevrnuti kolač od ananasa
Prethodni

Retro kuhinja: Prevrnuti kolač od ananasa

Eat & Talk #7 – Švedska
Sledeći

Eat & Talk #7 – Švedska

Sledeći
Eat & Talk #7 – Švedska
02.03.2021.

Eat & Talk #7 – Švedska

Prethodni
27.02.2021.

Retro kuhinja: Prevrnuti kolač od ananasa

Retro kuhinja: Prevrnuti kolač od ananasa

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Jakov Jozinović
    Ovo je glavno pitanje koje su postavljali ljudi iz Beograda ovih dana, i kakve veze sa tim ima Jakov Jozinović
    CityMagazine
    predator divljina
    Specijalna projekcija filma „Predator: Divljina“ 5. novembra
    CityMagazine
    Crna svadba
    Pogledali smo drugu sezonu serije “Crna svadba” i dobili smo sve, sem onoga što smo želeli
    CityMagazine
    superpaun
    Indie rock bend Superpaun objavio album prvenac „Ti si heroj“: Pravedni borac protiv nepravedne svakodnevice
    CityMagazine
    hbo max novembar
    Novembar na HBO MAX: Erotika, komedije i kuvanje
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖