Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom

AUTOR: CityMagazine 03 Feb, 2021
Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom

Možda sendvič ne zvuči kao najkreativnija hrana, ali postoji razlog zašto nam ponekad jednostavno prija da napravimo nekoliko komada i uživamo. Bilo da ih jedemo za doručak, užinu ili večeru, sendviči su zabavni za isprobavanje novih kombinacija i stvaranje novih ukusa. Tako na primer pileća salata deluje kao nešto poznato, ali ako sami napravite dodatke koji uz nju idu u sendvič, dobićete vrhunski zalogaj koji ćete poželeti da napravite i prijateljima.

Recept koji vam danas predstavljamo pored domaće pileće salate obuhvata i domaći majonez, a možete po želji i sami napraviti hleb pomoću koga ćete praviti sendviče. To nije obavezno i uživanje nije manje bez toga, izbor je na vama. Ukoliko vam sirovo jaje za majonez deluje problematično, možete ga prokuvati 4 minuta, pa potom praviti majonez.

Sastojci:

  • Jedno pile oko 1,5 kg
  • 1 veće jaje
  • 2 kašičice dižonskog senfa
  • 1,5 kašika sirća, po mogućstvu belog balzamika
  • 40 g svežih listova estragona
  • Pola kašičice soli
  • Sveže mleveni biber po ukusu
  • 1 šolja ulja
  • Sok od limuna po ukusu
  • 1 mali crveni luk, sitno seckan
  • Rukola ili druga salata po želji
  • 8 kriški hleba
Foto: EVA KOLENKO/BREAD TOAST CRUMBS

Priprema:

  1. U veliku šerpu ubacite pile i sipajte vodu tako da ga potpuno prekrijete. Sačekajte da voda provri, potom isključite ringlu, prekrijte šerpu poklopcem i ostavite jedan sat. Nakon toga, izvadite pile i skupite meso sa kostiju, a ostatke možete naknadno iskoristiti za pripremu pilećeg bujona.
  2. Pomešajte jaje, senf, sirće, estragon, so i biber i dobro umutite dok ne dobijete glatku masu. Polako dodajte i ulje i nastavite sa mućenjem. Probajte i po potrebi dodajte začine.
  3. Piletinu isecite na komadiće i sipajte u činiju. Dodajte so i biber po ukusu, a potom i majonez koji ste napravili. Proverite kakav je ukus i po potrebi sipajte limunov sok, potom stavite u frižider da se ohladi.
  4. Sitno sečeni crni luk posolite, prekrijte sirćem i ostavite da stoji bar 10 minuta na sobnoj temperaturi, ili do jednog dana u frižideru. Ovaj korak možete i preskočiti ako ne želite ukiseljeni luk u sendviću.
  5. Na četiri kriške hleba stavite pileću salatu, ukiseljeni luk i rukolu, potom ih prekrijte preostalim kriškama i poslužite.

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Diana Rattray

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…