• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom

Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom

CityMagazine
03.02.2021. 2 min Recepti

Možda sendvič ne zvuči kao najkreativnija hrana, ali postoji razlog zašto nam ponekad jednostavno prija da napravimo nekoliko komada i uživamo. Bilo da ih jedemo za doručak, užinu ili večeru, sendviči su zabavni za isprobavanje novih kombinacija i stvaranje novih ukusa. Tako na primer pileća salata deluje kao nešto poznato, ali ako sami napravite dodatke koji uz nju idu u sendvič, dobićete vrhunski zalogaj koji ćete poželeti da napravite i prijateljima.

Recept koji vam danas predstavljamo pored domaće pileće salate obuhvata i domaći majonez, a možete po želji i sami napraviti hleb pomoću koga ćete praviti sendviče. To nije obavezno i uživanje nije manje bez toga, izbor je na vama. Ukoliko vam sirovo jaje za majonez deluje problematično, možete ga prokuvati 4 minuta, pa potom praviti majonez.

Sastojci:

  • Jedno pile oko 1,5 kg
  • 1 veće jaje
  • 2 kašičice dižonskog senfa
  • 1,5 kašika sirća, po mogućstvu belog balzamika
  • 40 g svežih listova estragona
  • Pola kašičice soli
  • Sveže mleveni biber po ukusu
  • 1 šolja ulja
  • Sok od limuna po ukusu
  • 1 mali crveni luk, sitno seckan
  • Rukola ili druga salata po želji
  • 8 kriški hleba
Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom
Foto: EVA KOLENKO/BREAD TOAST CRUMBS

Priprema:

  1. U veliku šerpu ubacite pile i sipajte vodu tako da ga potpuno prekrijete. Sačekajte da voda provri, potom isključite ringlu, prekrijte šerpu poklopcem i ostavite jedan sat. Nakon toga, izvadite pile i skupite meso sa kostiju, a ostatke možete naknadno iskoristiti za pripremu pilećeg bujona.
  2. Pomešajte jaje, senf, sirće, estragon, so i biber i dobro umutite dok ne dobijete glatku masu. Polako dodajte i ulje i nastavite sa mućenjem. Probajte i po potrebi dodajte začine.
  3. Piletinu isecite na komadiće i sipajte u činiju. Dodajte so i biber po ukusu, a potom i majonez koji ste napravili. Proverite kakav je ukus i po potrebi sipajte limunov sok, potom stavite u frižider da se ohladi.
  4. Sitno sečeni crni luk posolite, prekrijte sirćem i ostavite da stoji bar 10 minuta na sobnoj temperaturi, ili do jednog dana u frižideru. Ovaj korak možete i preskočiti ako ne želite ukiseljeni luk u sendviću.
  5. Na četiri kriške hleba stavite pileću salatu, ukiseljeni luk i rukolu, potom ih prekrijte preostalim kriškama i poslužite.

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Diana Rattray

Oznake:

estragonpileća salatasendvič

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu
Prethodni

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Sveže mlevena kafa i slatkiši sada na jednom mestu
Sledeći

Sveže mlevena kafa i slatkiši sada na jednom mestu

Sledeći
Sveže mlevena kafa i slatkiši sada na jednom mestu
03.02.2021.

Sveže mlevena kafa i slatkiši sada na jednom mestu

Prethodni
02.02.2021.

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖