Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

AUTOR: Peđa Kresojević 02 Feb, 2021
Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Postoje mesta koja vas, bez obzira na koncept, koji je urban i uzbudljiv, kao i lokaciju van uobičajenih ugostiteljskih pozicija, osvoje na prvi zalogaj. Dakle: neveliki i sveden prostor, sedenje samo za šankom, ali sa direktnim pogledom na svaki detalj pripreme i serviranja, uz prijatne sagovornike sa druge strane šanka. Mlada ekipa, ali sa ozbiljnim iskustvom u ozbiljnim restoranima u inostranstvu i kod nas, pravi magiju smelo ukrštajući sastojke i tehnike fine dininga sa street food konceptom. I ta magija i te kako uspeva!

Meni je sveden, ali sve što smo probali bilo je interesantno. A probali smo: Urban burger u savršenoj zemički sa bukovačom, matovilcem, karamelizovanim lukom i specijalnim sosom, fenomenalni Porchetta sendvič sa hrskavom kožicom prasećeg pečenja sa čimićuri sosom, fino ljutkasta krilca na Kentaki način, a sve u pratnji domaćeg krompira prelivenog topljenim sirom i prženom slaninicom.

Sve pripremljno i servirano tu pred nama, efektno i atraktivno, a onda se otišlo korak dalje kada su posluženi deserti. I dalje smo u dilemi da li je atraktivniji i ukusniji bio „dekonstruisani“ passion fruit cheese cake New York style ili Poor Yorick sa mus kreacijom uz sunđer od pistaća i gel od šipka. Oba su naprosto bila sjajna! Apsolutni must za sve gastronome i gastronaute i više nego topla preporuka.

Vojvode Stepe 198
011/770 17 96