• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Peđa Kresojević
02.02.2021. 1 min Restorani

Postoje mesta koja vas, bez obzira na koncept, koji je urban i uzbudljiv, kao i lokaciju van uobičajenih ugostiteljskih pozicija, osvoje na prvi zalogaj. Dakle: neveliki i sveden prostor, sedenje samo za šankom, ali sa direktnim pogledom na svaki detalj pripreme i serviranja, uz prijatne sagovornike sa druge strane šanka. Mlada ekipa, ali sa ozbiljnim iskustvom u ozbiljnim restoranima u inostranstvu i kod nas, pravi magiju smelo ukrštajući sastojke i tehnike fine dininga sa street food konceptom. I ta magija i te kako uspeva!

Meni je sveden, ali sve što smo probali bilo je interesantno. A probali smo: Urban burger u savršenoj zemički sa bukovačom, matovilcem, karamelizovanim lukom i specijalnim sosom, fenomenalni Porchetta sendvič sa hrskavom kožicom prasećeg pečenja sa čimićuri sosom, fino ljutkasta krilca na Kentaki način, a sve u pratnji domaćeg krompira prelivenog topljenim sirom i prženom slaninicom.

Urban Gourmet: Magija ulične hrane na Voždovcu

Sve pripremljno i servirano tu pred nama, efektno i atraktivno, a onda se otišlo korak dalje kada su posluženi deserti. I dalje smo u dilemi da li je atraktivniji i ukusniji bio „dekonstruisani“ passion fruit cheese cake New York style ili Poor Yorick sa mus kreacijom uz sunđer od pistaća i gel od šipka. Oba su naprosto bila sjajna! Apsolutni must za sve gastronome i gastronaute i više nego topla preporuka.

Oznake:

burgerirestoranisendvičistreet food

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu
Prethodni

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu

Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom
Sledeći

Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom

Sledeći
Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom
03.02.2021.

Osvežavajući sendvič sa pilećom salatom

Prethodni
01.02.2021.

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu

Kafa je ukusnija uz ovu pesmu

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    United Media i Nova Broadcasting Group prvi put u Bugarskoj organizovali polufinalnu rundu žiriranja za Međunarodne Emmy® nagradeTi
    CityMagazine
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Biljke, pčele i Ida Prester & Lollobrigida: Nedelja za pamćenje na Supernatural festivalu u Silosima
    Aleksandra Držaić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖