Otkrivamo vam recept za Božićni kolač (Milibrot)
A za to nam služe hlebovi i kolači koji ne bi bili tako ukusni bez nekih obaveznih sastojaka, u koje svakako spada i President maslac koji dolazi iz Francuske, zemlje poznate po divnim i ukusnim pecivima. President maslac daće prefinjen ukus i svilenkastu teksturu vašem kolaču, a može vam i pomoći da svaku ideju sprovedete u delo u stilu najvećih majstora kuhinje kako bi uživanje bilo potpuno.
Potrebni sastojci
500 g brašna
300 g omiljenog suvog voća (rozine, smokve, urme…)
100 g oraha, lešnika, badema (po ukusu)
300 g president maslaca
200 ml mleka
200 g šećera u prahu
50 ml ruma
štap vanile (može i ekstrakt)
1 kesica suvog kvasca
prstohvat soli
Način pripreme
Voće sitno iseckati i preliti rumom. U toplo mleko dodajte dve supene kašike brašna, kvasac i pola potrebnog šećera i ostavite na toplom dok kvasac ne naraste. U preostalo brašno dodajte so, a zatim sipajte mleko sa kvascem i maslac u komadićima. Mesite dok ne dobijete glatku masu, dodajte iseckane orašaste plodove i oceđeno suvo voće. Formirajte loptu i ostavite testo da naraste. Kada udvostruči veličinu, premesite ga, oblikujte kako želite, ko je vešt može da napravi i pletenice i stavite testo u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Ostavite da nadođe još jedan sat. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Gotov Božićni kolač premažite rastopljenim maslacem dok je još topao i pospite prah šećerom.
No Comment! Be the first one.