Ova čorba dobra je za varenje
Sistem za varenje ponekad zapostavljamo, a njegovo blagostanje je veoma važno za naše sveukupno zdravlje. Uz dobro varenje i unošenje hranljivih materija ne samo da smo jači i bolje raspoloženi, nego je i naš imuni sistem ojačan. Redovno konzumiranje supa i čorbi je dobro za varenje, naročito kada su pune ukusnih i hranljivih sastojaka poput ove čiji recept vam donosimo danas.
Osnovni sastojci su tikvice i leblebije, a tu je i smrznuti grašak, sve namirnice veoma dobre za naše zdravlje. Tikvice su pune vlakana koje podstiču dobro funkcionisanje digestivnog sistema, a leblebije sprečavaju pojavu loših bakterija u crevima i takođe poboljšavaju probavu. Zato sipajte tanjir tople čorbe i uživajte u zdravom obroku.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 velike tikvice, sitno iseckane
- 800 ml bujona od povrća
- 400 g leblebija iz konzerve, oceđenih i ispranih
- 200 g smrznutog graška
- 4 kašike pesto sosa (po želji)
- Morska so i sveže mleveni biber
Priprema:
- U velikoj šerpi zagrejte ulje do visoke temperature, potom dodajte tikvice i dinstajte oko pet minuta, dok ne omekšaju.
- Sipajte bujon od povrća i pustite ga da se krčka osam do deset minuta, dok se tikvice potpuno ne skuvaju.
- Dodajte leblebije, smrznuti grašak i pesto sos i sve dobro umešajte, kuvajte oko jedan minut.
- Štapnim mikserom umutite sve dok ne postane gusto i kremasto, a onda po želji dodajte još pesto sosa, leblebija i graška. Služite toplo.
Izvor: Stylist
Naslovna fotografija: Joanne Murphy