Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ova čorba dobra je za varenje

Sistem za varenje ponekad zapostavljamo, a njegovo blagostanje je veoma važno za naše sveukupno zdravlje. Uz dobro varenje i unošenje hranljivih materija ne samo da smo jači i bolje raspoloženi, nego je i naš imuni sistem ojačan. Redovno konzumiranje supa i čorbi je dobro za varenje, naročito kada su pune ukusnih i hranljivih sastojaka poput ove čiji recept vam donosimo danas.

Osnovni sastojci su tikvice i leblebije, a tu je i smrznuti grašak, sve namirnice veoma dobre za naše zdravlje. Tikvice su pune vlakana koje podstiču dobro funkcionisanje digestivnog sistema, a leblebije sprečavaju pojavu loših bakterija u crevima i takođe poboljšavaju probavu. Zato sipajte tanjir tople čorbe i uživajte u zdravom obroku.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 velike tikvice, sitno iseckane
  • 800 ml bujona od povrća
  • 400 g leblebija iz konzerve, oceđenih i ispranih
  • 200 g smrznutog graška
  • 4 kašike pesto sosa (po želji)
  • Morska so i sveže mleveni biber
Foto: Rens Kroes

Priprema:

  1. U velikoj šerpi zagrejte ulje do visoke temperature, potom dodajte tikvice i dinstajte oko pet minuta, dok ne omekšaju.
  2. Sipajte bujon od povrća i pustite ga da se krčka osam do deset minuta, dok se tikvice potpuno ne skuvaju.
  3. Dodajte leblebije, smrznuti grašak i pesto sos i sve dobro umešajte, kuvajte oko jedan minut.
  4. Štapnim mikserom umutite sve dok ne postane gusto i kremasto, a onda po želji dodajte još pesto sosa, leblebija i graška. Služite toplo.

Izvor: Stylist

Naslovna fotografija: Joanne Murphy

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…