• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ova supa odlična je protiv prehlade i kašlja

CityMagazine
31.12.2020. 2 Mins Read Recepti

Tokom zime nam trebaju hranljivi sastojci i više nego obično i moramo se paziti prehlada i gripa. Hrana definitivno ima svoju ulogu u svemu tome, a jedna vrsta hrane koja nam tokom zime može doneti utehu, sitost i zdrave sastojke je supa. Pored nešto težih i masnijih namirnica koje povezujemo sa ovim dobom godine, treba uvesti i supu kao osveženje i izvor vitamina i minerala razne vrste. Danas se osvrćemo na supu sa đumbirom i belim lukom.

Prehlada nije ništa neuobičajeno tokom zime, pa tako svako od nas barem nakratko ima problema sa kašljem, kijavicom, ili blagom temperaturom. Znamo da domaća kokošja supa može pomoći u lečenju te boljke, ali treba raditi i na prevenciji, a tu i te kako pomažu đumbir i beli luk. Đumbir sadrži posebne vrste ulja koje su po prirodi antiinflamatorna, odnosno deluju protiv svih vrsta upala. Beli luk je poznata zdrava namirnica, a u sebi sadrži mnoge zdrave sastojke koji su dobri protiv upala i virusa.

Sastojci za supu:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Recept za beli bolonjeze sos kome ćete teško odoleti

  • 10 čenova belog luka, zgnječenih
  • Malo parče đumbira (oko 3cm), narendano
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • So i biber po ukusu
Fotografija: Bound by Food

Priprema:

  1. Zagrejte jednu kašiku ulja u šerpi i na njemu prodinstajte đumbir i beli luk. Dodajte šargarepu i paradajz iseckane na kockice i dinstajte još 2 minuta.
  2. Dodajte vodu u skladu sa tim koliko gustu i jaku supu želite i sačekajte da provri, potom dodajte so i biber po ukusu i pokrijte poklopcem. Ostavite da se krčka oko 5 minuta.
  3. U posebnoj posudi razmutite brašno u vodi i dobro izmešajte. Dodajte to u supu i pustite da se kuva još 2-3 minuta. Služite toplo.

Po želji možete dodati i drugo povrće poput graška, kukuruza, kupusa, a i pileće meso ide odlično uz ovu kombinaciju. Ako volite, možete na kraju ukrasiti supu lišćem korijandera.

Izvor: NDTV Food

Naslovna fotografija: Hecspot

Tags:

beli lukprehladesupazdrava ishranađumbir

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Kuća mala: Stare pice na novoj adresi

Next

Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

Next
02.01.2021.

Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

Previews
29.12.2020.

Kuća mala: Stare pice na novoj adresi

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖