• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

CityMagazine
02.01.2021. 2 Mins Read Recepti

Prva asocijacija na praznike jesu ušuškani trenuci sa porodicom, uz mirisnu trpezu i filmski maraton ili dobru muziku. Kako nas do kraja godine očekuje još nekoliko dana, pravi je trenutak da se počastite hrskavom, a sočnom poslasticom sa jabukama, koje su idealan izbor za zimske dane. Pre nego što vam predstavimo sastojke i način pripreme, želimo da naglasimo da je ovaj kolač poseban po tome što je za jednu osobu, te ne iziskuje puno vremena u kuhinji, a verujemo da ćete ga u slast pojesti, jer u sebi pored voća sadrži i karamel preliv.

Sastojci (za 1 osobu):

Smesa za krambl:

Povezani članci

Recept za smesu s kojom možete da pripremite čak sedam vrsta kolača

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

  • ½ kašičice brašna
  • ½ kašičice putera
  • 1 kašičica smeđeg šećera

Testo:

  • ¼ šolje brašna
  • 2 ½ kašike pirea od jabuke
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika mleka
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike jabuke isečene na kockice
  • 1 do 2 kašike karamel sosa, koji možete i sami pripremiti

Priprema:

1. Za početak, pripremite sve sastojke.

2. Najbolje je da prvo spremite smesu za krambl kombinujući navedene sastojke. Pomešajte ih rukama kako bi smesa poprimila mrvičast krambl izgled.

3. U drugoj šolji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim dodajte kašu od jabuka i dobro promešajte, dodajte mleko i iseckane jabuke, pa lagano izmešajte.

4. Šolju stavite u mikrotalasnu na 1 minut, i podesite srednje-jaku temperaturu. Kako ne rade sve mikrotalasne podjednako, kolač možete izvaditi nakon što krene da se odvaja od ivice.

5. Dok je još topao, odozgo pospite kramblom koji ste prvobitno napravili i dodajte malo karamel sosa.

6. Poslužite odmah i uživajte dok je toplo. Prijatno!

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Pinterest

Tags:

jabukakaramelakolačnovogodišnji praznicizima

Povezani članci

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Ova supa odlična je protiv prehlade i kašlja

Next

Ovakav prebranac još niste probali

Next
08.01.2021.

Ovakav prebranac još niste probali

Previews
31.12.2020.

Ova supa odlična je protiv prehlade i kašlja

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖