Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

AUTOR: CityMagazine 02 Jan, 2021
Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

Prva asocijacija na praznike jesu ušuškani trenuci sa porodicom, uz mirisnu trpezu i filmski maraton ili dobru muziku. Kako nas do kraja godine očekuje još nekoliko dana, pravi je trenutak da se počastite hrskavom, a sočnom poslasticom sa jabukama, koje su idealan izbor za zimske dane. Pre nego što vam predstavimo sastojke i način pripreme, želimo da naglasimo da je ovaj kolač poseban po tome što je za jednu osobu, te ne iziskuje puno vremena u kuhinji, a verujemo da ćete ga u slast pojesti, jer u sebi pored voća sadrži i karamel preliv.

Sastojci (za 1 osobu):

Smesa za krambl:

  • ½ kašičice brašna
  • ½ kašičice putera
  • 1 kašičica smeđeg šećera

Testo:

  • ¼ šolje brašna
  • 2 ½ kašike pirea od jabuke
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika mleka
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike jabuke isečene na kockice
  • 1 do 2 kašike karamel sosa, koji možete i sami pripremiti

Priprema:

1. Za početak, pripremite sve sastojke.

2. Najbolje je da prvo spremite smesu za krambl kombinujući navedene sastojke. Pomešajte ih rukama kako bi smesa poprimila mrvičast krambl izgled.

3. U drugoj šolji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim dodajte kašu od jabuka i dobro promešajte, dodajte mleko i iseckane jabuke, pa lagano izmešajte.

4. Šolju stavite u mikrotalasnu na 1 minut, i podesite srednje-jaku temperaturu. Kako ne rade sve mikrotalasne podjednako, kolač možete izvaditi nakon što krene da se odvaja od ivice.

5. Dok je još topao, odozgo pospite kramblom koji ste prvobitno napravili i dodajte malo karamel sosa.

6. Poslužite odmah i uživajte dok je toplo. Prijatno!

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Jedina slika koja treba da obiđe svet posle subotnjeg prajda, a nije golišavi lik pored crkve

Još jedan prajd je došao i prošao. Puno je izrečenih stvari, puno nezadovoljstva, kontraverzi ali i lepih sećanja i trenutaka…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…