• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovakav prebranac još niste probali

Ovakav prebranac još niste probali

CityMagazine
08.01.2021. 2 min Recepti

Iako se prebranac kod nas najčešće povezuje sa pasuljem, on se može praviti i od nekih drugih namirnica, najčešće leblebija. Sve to može ići u desetine varijacija, zavisno od preferenci i ukusa pojedinca. Danas vam donosimo jedan pravi zimski recept, pun preukusnih sastojaka, ali ipak lagan, a pritom pogodan i za ljude koji ne vole meso.

U pitanju je prebranac od leblebija sa muskatnom tikvom i pečurkama, dobar za dopunu energije i zdrav iz više razloga. Muskatna tikva prepuna je beta karotena, jedinjenja odgovornog za proizvodnju belih krvnih zrnaca i samim tim jačanje imunog sistema. Leblebije su bogate gvožđem koje daje dodatnu snagu, a beli luk i dimljena paprika su važni začini tokom cele godine. Recept je vrlo jednostavan, a rezultat veoma ukusan.

Sastojci:

  • 1 muskatna tikva, oljuštena i isečena na kockice od 1cm
  • 2 srednja crna luka, oljuštena i iseckana
  • 2 čena belog luka, izgnječena
  • 200g pečuraka, sečenih ugrubo
  • 400g leblebija iz konzerve
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašičice dimljene paprike
  • 400g paradajz pelata iz konzerve
  • So
  • Mleveni biber
Ovakav prebranac još niste probali

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200˚C. Iseckajte povrće.
  2. Ubacite tikvu, crni i beli luk, pečurke i leblebije u veliku posudu za pečenje ili pleh. Prelijte maslinovim uljem i dodajte dimljenu papriku. Potom dobro izmešajte, kako bi sve bilo jednako prekriveno uljem i začinom.
  3. Pecite 30 minuta, a na pola tog vremena dobro promešajte sve. Nakon tog vremena, dodajte paradajz pelat i još jednom dobro promešajte. Vratite u rernu na još 10 minuta.
  4. Dodajte so i biber po ukusu i spremno je za serviranje.

Izvor: Stylist

Fotografije: Susan Bell/Simply Good For You

Oznake:

leblebijemuskatna tikvapečurkeprebranac

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Rapsodija ukusa - probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama
Prethodni

Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

Ova čorba dobra je za varenje
Sledeći

Ova čorba dobra je za varenje

Sledeći
Ova čorba dobra je za varenje
10.01.2021.

Ova čorba dobra je za varenje

Prethodni
02.01.2021.

Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

Rapsodija ukusa - probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖