Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ovako će hleb duže ostati svež

Nakon nekoliko dana, vaš nekada svež hleb postao je tvrd poput kamena. Komadići počinju sami da se krune, te hleb na kraju završi u smeću… Kakva šteta! Pa, postoji li možda neki čarobni napitak koji sprečava da on postane bajat? Nažalost ne, ali postoje načini da se hleb duže održi svežim.

Dejvid Norman, kulinarski direktor kompanije Easy Tiger, kaže da, ako je moguće, prilikom kupovine hleba treba kupiti čitav hleb, a ne onaj koji je već bio narezan. Kupovina narezanog hleba značajno smanjuje njegov rok trajanja. Kada donesete hleb kući, izvadite samo onoliko hleba koliko planirate da pojedete tokom dva ili tri dana, zamotajte ga u plastiku i odložite na pult daleko od prozora ili bilo koje direktne sunčeve svetlosti. Preostali hleb stavite u zamrzivač. To možda ne zvuči previše privlačno, ali kada smrznuti hleb stavite u rernu na 350 stepeni oko 10-15 minuta, on će ponovo biti svež i hrskav.

Ukoliko hleb čuvate u zamrzivaču, to će produžiti njegovu svežinu

Ukoliko hleb čuvate u zamrzivaču, to će produžiti njegovu svežinu

Zamrznuti hleb je znatno drugačijeg ukusa (kada se odledi) nego onaj koji stavljate u frižider. Čuvanje hleba u frižideru nikako nije dobra opcija jer voda unutar hleba brže se kreće iznutra prema spoljašnjosti kada se stavi u frižider, pa tako unutrašnjost hleba postaje žilava i uzrokuje da kora izgubi hrskavost.

Najčitanije

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Izgleda da je svet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima nameru da to iskoristi. Naime, samo 24…

5 znakova da ne volite sebe dovoljno

Jedno je reći da volite sebe i da vodite računa o svom emotivnom, mentalnom i fizičkom zdravlju, a drugo je…

Ove upečatljive fotografije iz Poljske otkrivaju kako je izgledao život iza Gvozdene zavese tokom ’80-ih

Početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada su Varšava i Gdanjsk bili centar veliki političkih previranja u Poljskoj, francuski fotograf Bruno…

Najnovije - Gastro

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…

5 jednostavnih recepata za grickalice bez griže savesti

Da li je jedina stvar kojoj se radujete u poslednje vreme noćna poseta frižideru? Da li volite da grickate kasno…