• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovako će hleb duže ostati svež

Ovako će hleb duže ostati svež

CityMagazine
09.09.2019. 1 min Recepti

Dejvid Norman, kulinarski direktor kompanije Easy Tiger, kaže da, ako je moguće, prilikom kupovine hleba treba kupiti čitav hleb, a ne onaj koji je već bio narezan. Kupovina narezanog hleba značajno smanjuje njegov rok trajanja. Kada donesete hleb kući, izvadite samo onoliko hleba koliko planirate da pojedete tokom dva ili tri dana, zamotajte ga u plastiku i odložite na pult daleko od prozora ili bilo koje direktne sunčeve svetlosti. Preostali hleb stavite u zamrzivač. To možda ne zvuči previše privlačno, ali kada smrznuti hleb stavite u rernu na 350 stepeni oko 10-15 minuta, on će ponovo biti svež i hrskav.

Ukoliko hleb čuvate u zamrzivaču, to će produžiti njegovu svežinu
Ukoliko hleb čuvate u zamrzivaču, to će produžiti njegovu svežinu

Zamrznuti hleb je znatno drugačijeg ukusa (kada se odledi) nego onaj koji stavljate u frižider. Čuvanje hleba u frižideru nikako nije dobra opcija jer voda unutar hleba brže se kreće iznutra prema spoljašnjosti kada se stavi u frižider, pa tako unutrašnjost hleba postaje žilava i uzrokuje da kora izgubi hrskavost.

Oznake:

bajathlebsavetsvež

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete
Prethodni

Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama
Sledeći

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama

Sledeći
Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama
15.09.2019.

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama

Prethodni
05.09.2019.

Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete

Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖