Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ovako će hleb duže ostati svež

Nakon nekoliko dana, vaš nekada svež hleb postao je tvrd poput kamena. Komadići počinju sami da se krune, te hleb na kraju završi u smeću… Kakva šteta! Pa, postoji li možda neki čarobni napitak koji sprečava da on postane bajat? Nažalost ne, ali postoje načini da se hleb duže održi svežim.

Dejvid Norman, kulinarski direktor kompanije Easy Tiger, kaže da, ako je moguće, prilikom kupovine hleba treba kupiti čitav hleb, a ne onaj koji je već bio narezan. Kupovina narezanog hleba značajno smanjuje njegov rok trajanja. Kada donesete hleb kući, izvadite samo onoliko hleba koliko planirate da pojedete tokom dva ili tri dana, zamotajte ga u plastiku i odložite na pult daleko od prozora ili bilo koje direktne sunčeve svetlosti. Preostali hleb stavite u zamrzivač. To možda ne zvuči previše privlačno, ali kada smrznuti hleb stavite u rernu na 350 stepeni oko 10-15 minuta, on će ponovo biti svež i hrskav.

Ukoliko hleb čuvate u zamrzivaču, to će produžiti njegovu svežinu

Ukoliko hleb čuvate u zamrzivaču, to će produžiti njegovu svežinu

Zamrznuti hleb je znatno drugačijeg ukusa (kada se odledi) nego onaj koji stavljate u frižider. Čuvanje hleba u frižideru nikako nije dobra opcija jer voda unutar hleba brže se kreće iznutra prema spoljašnjosti kada se stavi u frižider, pa tako unutrašnjost hleba postaje žilava i uzrokuje da kora izgubi hrskavost.

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…