• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ovakve knedle još niste probali

CityMagazine
19.02.2021. 2 Mins Read Recepti

Čini se da se zima ne šali, te usled niskih temperatura nemamo puno prilike za izlazak iz kuće… Još kada se na to doda činjenica da nam hladnoća dosta crpi energiju i da zimski meseci zahtevaju nešto kaloričniju hranu, ne preostaje nam ništa drugo nego da odemo u kuhinju, zasučemo rukave i pripremimo neko toplo, ukusno i hranljivo jelo koje godi nepcima i hrani i telo i dušu. Recept koji vam danas predstavljamo je upravo takav!

Ukoliko volite da eksperimentišete sa tradicionalnim jelima i ukusima, i uz to volite knedle, onda je ovo jelo pravi izbor za vas. Naime, reč je o knedlama sa spanaćem koje se služe uz kremasti potaž od bundeve i hrskave komadiće pržene slaninice. Ukusno, bogato i raskošno jelo divnih boja, ukusa i zanimljivih tekstura koje će zadovoljiti i one najprobirljivije. Budući da je vrlo dekorativno, može biti odličan izbor ukoliko vaša deca ne vole da jedu spanać ili bundevu, jer će im se u ovoj varijanti sigurno dopasti. Kako znamo da ste nestrpljivi, odmah prelazimo na recept.

Knedle od spanaća sa potažem od bundeve i hrskavom slaninicom

Povezani članci

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Potrebno je (za dve osobe):   

  • 75 g bajatog hleba iseckanog na kockice (prethodno odstranite koru)
  • 45 g obarenog spanaća
  • 1 srednji crni luk
  • 25 ml mleka
  • 15 g buđavog sira ili nekog drugog jakog sira po izboru
  • 5 g bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • ½ kašike speltinog brašna
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • so i biber po ukusu

Za potaž:

  • 100 g očišćene i iseckane bundeve
  • 50 ml bujona
  • 50 g mesnate slaninice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začinsko bilje po ukusu (origano, bosiljak, majčina dušica…)
  • malo peršuna za dekoraciju

Priprema:

Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju, da postane staklast. Spanać i bosiljak iseckajte, pa pomešajte sa kockicama hleba. Zatim dodajte luk, jaja, mleko, rendani sir, brašno, so i muskatni oraščić. Sve sastojke dobro sjedinite, pa ostavite „testo” pola sata „da odmori”. Nakon toga, od testa praviti knedle željene veličine, pa ih kuvajte u kipućoj vodi oko 20 minuta.

Za potaž, obarite kockice bundeve u bujonu, pa dobro izblendajte štapnim mikserom kako biste dobili glatku kremastu teksturu. Dodajte začinsko bilje po ukusu i po želji malo soli i bibera.

Slaninicu iseckajte na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja, a zatim ocedite višak masnoće.

Sipajte potaž u dublji tanjir, preko njega rasporedite nekoliko knedli, sve pospite prženom slaninicom i po želji dekorišite svežim peršunom. Prijatno!

Izvor: Elle France

Fotografije: Elle France; Pinterest

Tags:

knedlepotaž od bundeveslaninicaspanaćzimsko jelo

Povezani članci

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Kafa ili čaj: Evo šta vaš omiljeni topli napitak otkriva o vama

Next

Tri recepta za ljubitelje kafe

Next
20.02.2021.

Tri recepta za ljubitelje kafe

Previews
18.02.2021.

Kafa ili čaj: Evo šta vaš omiljeni topli napitak otkriva o vama

Najnovije

Ivan Ivanović večeras otvara novu sezonu: Gost premijerne epizode Erin Brokovič, žena čija priča je inspirisala Holivud
Promo
Najpopularniji slovenački bend Joker Out objavio novu pesmu „Sunny Side of London“
CityMagazine
Vikend preporuke 22-24.9.
CityMagazine
„Ubica demona“: Ovaj svet je surov zar ne?
Filip Milosavljević
„Patrolne šape – moćni“: Film koji će vas rastopiti od slatkoće
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖