Ovi osvežavajući mafini dobri su za oporavak mišića
Nema ništa slađe od nečeg domaćeg, što možete lako poneti sa sobom i podeliti sa nekim u prirodi. Osim kada je u pitanju nešto zdravo i korisno za vaš organizam. Recept za mafine koji vam donosimo danas pogodan je i za vegane, lako se vari i predstavlja idealnu poslasticu nakon treninga ili druge vrste fizičke aktivnosti. U sebi sadrži puno vlakana i proteina, kao i polifenola i antioksidanata koji deluju preventivno na oštećenje i upalu mišića. Ono što je najbolje – neće vam otići pola dana na njihovu pripremu, kao što možete videti u nastavku.
Sastojci:
- 1 1/4 šolje bademovog brašna (mleveni badem)
- 1 šolja ovsenog brašna
- 1/2 šolje kokosovog šećera (ili nekog drugog, po želji)
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soda-bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 3 kašike čia semenki, koje ste prethodno potopili u pola šolje vode na period od 15 minuta do 1 sata
- 1 šolja sosa od jabuke
- 1/3 šolje kokosovog ulja (ili nekog drugog, po želji)
- 1 kašika vanila ekstrakta
- 2 šolje kupina
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175 stepeni. Stavite papirne korpice u kalup za mafine.
- U velikoj posudi pomešajte brašna, šećer, prašak za pecivo, sodu-bikarbodu i so.
- U drugoj velikoj posudi pomešajte natopljene čia semenke, sos od jabuke, kokosovo ulje i vanilu. Ručno umutite dok ne dobijete glatku smesu.
- Sipajte to u prvu mešavinu i mikserom umutite dok se tečnost ne pomeša sa ostalim sastojcima, ali pazite da smesa ne bude previše retka. Dodajte kupine.
- Razdelite smesu u 12 kalupa za mafine i svaki od njih napunite otprilike do dve trećine. Pecite 25-30 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi.
- Ostavite ih da se ohlade pet minuta, pa izvadite iz kalupa i poslužite. Prijatno!
Izvor: Stylist
Fotografije: Laura Miller
No Comment! Be the first one.