• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
ovsena kaša
Foto: Shutterstock/Alena_Kos

Ovsena kaša – preukusan, kremast i zasitan doručak za užurbana jutra

CityMagazine
21.11.2024. 2 min Recepti

Ovsena kaša jedan je od najzdravijih opcija za doručak, a uz malo mašte može postati jako ukusan i zasitan obrok. Možete je spremati sa vodom, jogurtom ili mlekom, uz kuvanje ili bez njega, te obogatiti svojim omiljenim dodacima, tako da su opcije zaista brojne, pa svako može naći savršen recept za ovsenu kašu baš po svom ukusu.

Mi vam danas donosimo jedan jednostavan recept za ovsenu kašu bez kuvanja, koju možete napraviti uveče, staviti u frižider i ujutru već imate ukusan i zdrav doručak, što je velika prednost, naročito kada ste u žurbi. Uputstva za pripremu pogledajte u nastavku:

Ovsena kaša

Sastojci:

  • 1 banana, narezana na kolutove
  • 1 kašika nezaslađenog bademovog ili kikiriki putera (ili više, po ukusu)
  • 1 ½ kašičice čia semena
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 šolja nezaslađenog bademovog mleka (ili bilo kog drugog mleka)
  • 1 kašičica čistog javorovog sirupa ili meda
  • ¼ kašičice ekstrakta vanile
Ovsena kaša - preukusan, kremast i zasitan doručak za užurbana jutra
Foto: Shutterstock/homydesign

Priprema:

  1. Na dno tegle stavite nekoliko kolutova banane, zatim 1 1/2 kašičicu bademovog putera, 1/2 kašičice čia semena i 1/2 šolje ovsenih. Ponovite ove slojeve dok ne utrošite materijal, ostavljajući oko 2,5 cm do vrha tegle.
  2. Pomešajte bademovo mleko, javorov sirup i ekstrakt vanile u posudi. Sipajte preko ovsenih pahuljica, ostavljajući razmak od oko 1,2 cm do vrha tegle jer će ovsene pahiljice i čia seme da nabubre od mleka. Nožem ili viljuškom malo izbockajte slojeve kako bi mleko svuda prošlo i kako donji slojevi ne bi ostali suvi.
  3. Čvrsto zatvorite teglu i stavite u frižider na nekoliko sati ili najbolje preko noći da ovas i čia seme nabubre i da ovsena kaša dobije svoj sladak kremasti ukus.
  4. Po želji, pospite seckanim orašastim plodovima, seckanom crnom čokoladom, dodajte malo granole ili šumskog voća i uživajte u zdravom, izbalansiranom i preukusnom doručku! Prijatno!

Izvor: allrecipes

 

Oznake:

bananačia semedorucakjavorov sirupovsena kaša

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Boem kocke
Prethodni

Boem kocke – savršeno ukusan i kremast kolač koji je kruna slavskog ručka

pekarski krompir
Sledeći

Pekarski krompir – recept za savršeno hrskav i začinjen prilog koji ide uz sve vrste mesa

Sledeći
pekarski krompir
21.11.2024.

Pekarski krompir – recept za savršeno hrskav i začinjen prilog koji ide uz sve vrste mesa

Prethodni
20.11.2024.

Boem kocke – savršeno ukusan i kremast kolač koji je kruna slavskog ručka

Boem kocke

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖