• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pekarski krompir
Foto: Shutterstock/Maria Tebriaeva

Pekarski krompir – recept za savršeno hrskav i začinjen prilog koji ide uz sve vrste mesa

CityMagazine
21.11.2024. 2 min Recepti

Pekarski krompir je jedan od najukusnijih recepata sa ovim, mnogima omiljenim, povrćem. Dobro začinjen i ispečen u rerni, pekarski krompir krasi bogat aromatičan ukus, mekana unutrašnjost i hrskava spoljašnjost, što ga čini vrlo slasnim i neodoljivim.

Može se jesti samostalno, uz svežu salatu, ajvar, sir i slično, ali i uz sve vrste mesa. Kako vam ne bismo više pravili zazubice, odmah prelazimo na recept za savršeno hrskavi i začinjeni pekarski krompir:

Pekarski krompir

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • aleva paprika, po ukusu
  • nekoliko grančica svežeg ruzmarina ili drugog začinskog bilja, po želji
Pekarski krompir - recept za savršeno hrskav i začinjen prilog koji ide uz sve vrste mesa
Foto: Shutterstock/MariaKovaleva

Priprema:

  1. Operite krompir i isecite ga na kriške željene debljine, pa ga stavite u vodu da otpusti višak skroba i da ne potamni.
  2. Crni luk isecite na kolutove, a beli luk izgnječite.
  3. U dubljoj posudi pomešajte maslinovo ulje, alevu papriku, so, biber i sitno naseckane grančice ruzmarina ili drugog začinskog bilja, po želji.
  4. Krompir izvadite iz vode, dobro ga obrišite krpom ili ubrusom kako biste odstranili višak vode, pa ga dodajte u mešavinu ulja i začina, zajedno sa crnim i belim lukom i sve dobro promešajte.
  5. Zagrejte rernu na 220°C. Krompir stavite u pleh obložen pek papirom i lepo ga rasporedite.
  6. Pecite krompir oko 45 minuta, uz povremeno mešanje kako bi se ravnomerno ispekao i dobio divnu rumenu boju.
  7. Kada je gotov, izvadite pekarski krompir iz rerne i poslužite dok je topao uz svežu salatu ili, pak, uz dodatak mesa ili ribe po želji, za pravi gurmanski doživljaj. Prijatno!

 

Oznake:

hrskavopekarski krompirprilogzačinjeno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

ovsena kaša
Prethodni

Ovsena kaša – preukusan, kremast i zasitan doručak za užurbana jutra

kukiz
Sledeći

Kukiz sa čokoladom i orasima – recept za najbolje domaće keksiće koji su kao stvoreni za kafu ili čaj

Sledeći
kukiz
22.11.2024.

Kukiz sa čokoladom i orasima – recept za najbolje domaće keksiće koji su kao stvoreni za kafu ili čaj

Prethodni
21.11.2024.

Ovsena kaša – preukusan, kremast i zasitan doručak za užurbana jutra

ovsena kaša

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Letnja Stripomanija i Mangamanija Čarobne knjige od 20. do 29. juna
    Promo
    Senke nad Balkanom
    “Sa nesojem se nikad nismo hvatali u kolo”: Snima se 3. sezona serije “Senke nad Balkanom”, a jedna rečenica sa snimanja je aktuelna na mrežama
    CityMagazine
    Poznati glumac
    “Trebalo mi je 5 minuta da shvatim ko je to”: Slavni glumac se potpuno transformisao na snimanju novog filma i niko ga ne prepoznaje
    CityMagazine
    minecraft film
    „Minecraft Film” stiže na striming 20. juna
    CityMagazine
    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖