• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Palačinke
Palačinke, foto: Galina Mikhalishina / Alamy / Alamy / Profimedia

Palačinke, recept naših baka

CityMagazine
21.02.2024. 1 min Recepti

Evo jednostavnog recepta za tanke palačinke:

Sastojci:

1 šolja (oko 125g) brašna
2 jaja
1 šolja mleka
Prstohvat soli
1 kašika šećera (opciono)
1 kašika rastopljenog maslaca ili ulja (za premazivanje tiganja)

Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom

Priprema:

U većoj posudi razbijte jaja i dobro ih umutite.
Dodajte brašno u jaja i postepeno sipajte mleko dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Ako želite slađe palačinke, dodajte šećer u smesu i dobro promešajte.
Dodajte prstohvat soli i ponovo promešajte.
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i premazite ga tankim slojem maslaca ili ulja.
Kada je tiganj dovoljno zagrejan, sipajte malu količinu smese (oko 1/4 šolje) u sredinu tiganja.
Brzo rotirajte tiganj da se smesa ravnomerno rasporedi po dnu tiganja i formira tanku palačinku.
Pecite palačinku oko 1-2 minuta ili dok ivice ne postanu lagano smeđe, a površina ne bude suva.
Pažljivo okrenite palačinku pomoću lopatice i pecite još 1 minut sa druge strane.
Prebacite gotovu palačinku na tanjir i nastavite proces sa preostalom smesom dok ne potrošite sve.
Poslužite palačinke tople sa omiljenim nadevom ili prelivom, kao što su džem, Nutella, voće, šećer u prahu ili sirup.

Uživajte u tankim i ukusnim palačinkama!

Oznake:

palačinke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

paprikaš
Prethodni

Paprikaš, recept za početnike

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb
Sledeći

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb

Sledeći
Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb
24.02.2024.

Samo 5 minuta posla i malo čekanja: Recept za savršen francuski hleb

Prethodni
21.02.2024.

Paprikaš, recept za početnike

paprikaš

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖