• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Palenta
Palenta, foto: Shutterstock

Palenta, recept sa pečurkama

CityMagazine
26.03.2024. 1 min Recepti

Palenta se jako lako pravi i zdrava je. Postoji milion načina da je kombinujete. Evo jednog ukusnog recepta za palentu s pečurkama:

Sastojci:

1 šolja palente
4 šolje vode
So po ukusu
Biber po ukusu
2 kašike maslaca
2 čena belog luka, sitno iseckana
250 g mešanih pečuraka (šampinjoni, bukovače, šitake), iseckanih
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike seckanog peršuna (opciono, za posipanje)

Ovako pripremljena palenta ima neverovatan efekat na organizam!

Uputstvo:

U šerpu sipajte vodu i posolite je. Pustite da voda provrije.

Postepeno dodajte palentu u provrelu vodu, mešajući neprekidno kako bi se izbegle grudvice. Nastavite kuvati palentu na srednje niskoj temperaturi, povremeno mešajući, dok ne postane gusta i počne se odvajati od strana šerpe, što obično traje oko 20-25 minuta.

Kada je palenta kuvana, sklonite je sa vatre i dodajte maslac. Dobro promešajte i začinite po ukusu solju i biberom.

U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte ga oko 1 minut.

Dodajte iseckane pečurke u tiganj i pržite ih, povremeno mešajući, dok ne postanu mekane i blago zlatno smeđe boje, što obično traje oko 5-7 minuta. Začinite po ukusu solju i biberom.

Servirajte palentu na tanjirima, preko nje rasporedite pečurke, a po želji pospite seckanim peršunom za dodatnu aromu.

Oznake:

palenta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Musaka
Prethodni

Musaka, recept za omiljeno jelo na Balkanu

Sarma
Sledeći

Posna sarma, recet

Sledeći
Sarma
27.03.2024.

Posna sarma, recet

Prethodni
25.03.2024.

Musaka, recept za omiljeno jelo na Balkanu

Musaka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖