• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pihtije
Pihtije, foto: Natalia Peredniankina / Alamy / Alamy / Profimedia

Pihtije, recept za početnike

CityMagazine
08.12.2024. 2 min Recepti

Pihtije su tradicionalno jelo koje se priprema od kuvanog mesa, obično svinjskih nogu ili kolenica, a ponekad se dodaje i juneći ribić.

Priprema uključuje kuvanje mesa na tihoj vatri dok meso ne omekša i počne se odvajati od kostiju. Zatim se tečnost procedi i ponovo prokuva.

Pihtije se tradicionalno konzumiraju uz priloge poput proje i kiselog kupusa. Ovo jelo ima svoje varijacije u različitim kuhinjama i predstavlja deo kulturne baštine u mnogim regionima.

Sastojci:

Svinjske nogice i kolenica
Juneći ribić
Lorber
Biber
Beli luk
So

Aleve ili ljute tucane paprike

Musaka, recept sa krompirom

Priprema:

Operite svinjske nogice i kolenicu, spustite ih u lonac, dodajte juneći ribić, lorber i biber, pa nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri dok meso dobro ne omekša i počne da se odvaja od kostiju.

Prohladite, pa procedite tečnost i opet je sipajte u dublji sud da provri.

U međuvremenu, odvojite kožuru i meso od kostiju, pa iseckajte, kao što ćete iseckati i meso od junećeg ribića. Rasporedite meso (i iseckanu kožuru, ko voli) po dnu posude u kojoj će biti pihtije.

Proključalu tečnost sipajte na tacnicu, pa proverite da li se dobro lepi. Ako volite čvršće pihtije i tečnost se dobro lepi, nemojte dodavati vodu, već skinite posudu sa šporeta i u nju sipajte očišćen i sitno iseckan beli luk, kao i soli po ukusu.

Ako volite da pihtije budu malo mekše, dolijte još vode i ostavite da provri.

Sve dobro promešajte i sipajte u posudu preko mesa. Ostavite da se ohladi, a onda posudu sa pihtijama prebacite u frižider da odstoji preko noći.

Sutradan kašikom skinite sloj masti koji ume da se „uhvati“ na površini pihtija, pa ih pospite alevom ili ljutom tucanom paprikom, isecite i služite.

Oznake:

pihtije

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

6 deserata koje poslastičari nikad ne naručuju u restoranu: Šanse su velike da nisu sveže napravljeni
Prethodni

6 deserata koje poslastičari nikad ne naručuju u restoranu: Šanse su velike da nisu sveže napravljeni

hleb
Sledeći

Kuvar otkrio zbog čega u restoranima uvek prvo iznose hleb: Razlog je čista manipulacija

Sledeći
hleb
08.12.2024.

Kuvar otkrio zbog čega u restoranima uvek prvo iznose hleb: Razlog je čista manipulacija

Prethodni
08.12.2024.

6 deserata koje poslastičari nikad ne naručuju u restoranu: Šanse su velike da nisu sveže napravljeni

6 deserata koje poslastičari nikad ne naručuju u restoranu: Šanse su velike da nisu sveže napravljeni

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖