Piletina sa pistaćima: Preukusno kremasto jelo koje budi sva čula
Piletina je vrlo univerzalna namirnica koju uglavnom svi vole i koja se može spremiti na bezbroj načina. Budući da je vrlo blagog ukusa, ona trpi razne dodatke i načine pripreme, pa sa njom stalno nastaju neka nova i maštovita jela. Jedno od takvih imali smo prilike da vidimo nedavno u epizodi emisije „Praktična žena”, a u pitanju je kremasta piletina sa pistaćima. U nastavku pogledajte recept i detaljan video:
Piletina sa pistaćima
Sastojci:
-100 g očišćenih pistaća
-100 g grana padano sira
-100 g čeri paradajza
-1 kašičica belog luka u prahu
-3 kašike maslinovog ulja
-1 šaka svežeg bosiljka
-400 g testenine
-300 g pilećih prsa
-1 glavica crnog ili crvenog luka
-200-300 ml vode od kuvanja testenine
Priprema:
- Dok se testenina kuva, piletinu ispržite na luku.
- U međuvremenu sve ostale sastojke izblendajte u blenderu i dodajte vodu od kuvanja testenine.
- Sjedinite piletinu i sos, pa pomešajte sa testeninom.
- Preko paste pospite malo seckanih pistaća i sira i uživajte u ovom ukusnom, slasnom obroku! Prijatno!
Dertaljan recept pogledajte u videu koji sledi.