• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Probajte očaravajući jesenji specijalitet: Pikantan tart sa pršutom i ananasom

Probajte očaravajući jesenji specijalitet: Pikantan tart sa pršutom i ananasom

CityMagazine
22.09.2019. 2 min Recepti

Ukoliko ste probali Havajsku picu, i svidela vam se, velika je verovatnoća da će vam se i ovaj specijalitet dopasti. Slasna kombinacija vazdušastog testa, delikatnog ananasa i pikantnog crnog bibera, u kombinaciji sa pršutom, predstavlja pravu eksploziju ukusa kojoj niko neće moći da odoli…

Ovo jelo uz salatu možete poslužiti kao kompletan obrok za ručak ili večeru, ali može biti i sjajan kanape za zabavu.

Sastojci za 8 porcija:

  • 1 očišćen ananas, oko 600 g, narezan na kolutove debljine oko 1,5 cm
  • ⅓ šolje (70 g) svetlosmeđeg šećera
  • 1½ kašičica sveže mlevenog crnog bibera
  • prstohvat sitne morske soli
  • 4 kašike neslanog putera
  • 2 lista odmrznutog lisnatog testa (500 g)
  • 12 tankih šnita pršute (oko 220 g)
  • tucana paprika ili korejski čili u prahu, po želji
Pršuta i ananas su sjajna kombinacija
Pršuta i ananas su sjajna kombinacija

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ananas osušite papirnim ubrusom. U posudi srednje veličine umutite smeđi šećer, biber i so tako da sefino sjedine. Umočite svaki ananas u prethodno dobijenu smesu i lagano premažite obe strane.

2. Zagrejte puter u velikoj šerpi, dodajte ušećerene kolutove anananasa i kuvajte dok se šećer ne karamelizuje i poprimi zlatnu boju sa obe strane, ukupno oko 3 minuta. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da se ohlade.

3. Na blago pobrašnjenu površinu razvucite lisnato testo, do debljine od 1cm. Izrežite svaki list na 6 jednakih kvadrata – trebalo bi da dobijete 12 kvadrata.

4. Svaki komad testa ravnomerno premažite jajetom.

5. Na svaki komad testa stavite ohlađeni kolut ananasa. Pecite mini tartove dok testo ne dobije lepu zlatnosmeđu nijansu, a ananas ne postane mekan (oko 15 do 17 minuta).

6. Izvadite tartove iz rerne, pa svaki pospite tucanom paprikom ili korejskim čilijem u prahu.

Ostavite da se ohladi najmanje 10 minuta, a zatim svaki tart dekorišite pršutom.

Prijatno!

Oznake:

ananascrni biberjesenji specijalitetmini tartpršutareceptslasno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama
Prethodni

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama

Home Made: Poklon-torta – miks 6 presnih ukusa
Sledeći

Home Made: Poklon-torta – miks 6 presnih ukusa

Sledeći
Home Made: Poklon-torta – miks 6 presnih ukusa
25.09.2019.

Home Made: Poklon-torta – miks 6 presnih ukusa

Prethodni
15.09.2019.

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama

Čim lišće krene da žuti, pripremite ukusni tart sa kruškama

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖