Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Probajte očaravajući jesenji specijalitet: Pikantan tart sa pršutom i ananasom

AUTOR: CityMagazine 22 Sep, 2019
Probajte očaravajući jesenji specijalitet: Pikantan tart sa pršutom i ananasom

Ukoliko ste probali Havajsku picu, i svidela vam se, velika je verovatnoća da će vam se i ovaj specijalitet dopasti. Slasna kombinacija vazdušastog testa, delikatnog ananasa i pikantnog crnog bibera, u kombinaciji sa pršutom, predstavlja pravu eksploziju ukusa kojoj niko neće moći da odoli… Ovo jelo uz salatu možete poslužiti kao kompletan obrok za ručak […]

Ukoliko ste probali Havajsku picu, i svidela vam se, velika je verovatnoća da će vam se i ovaj specijalitet dopasti. Slasna kombinacija vazdušastog testa, delikatnog ananasa i pikantnog crnog bibera, u kombinaciji sa pršutom, predstavlja pravu eksploziju ukusa kojoj niko neće moći da odoli…

Ovo jelo uz salatu možete poslužiti kao kompletan obrok za ručak ili večeru, ali može biti i sjajan kanape za zabavu.

Sastojci za 8 porcija:

  • 1 očišćen ananas, oko 600 g, narezan na kolutove debljine oko 1,5 cm
  • ⅓ šolje (70 g) svetlosmeđeg šećera
  • 1½ kašičica sveže mlevenog crnog bibera
  • prstohvat sitne morske soli
  • 4 kašike neslanog putera
  • 2 lista odmrznutog lisnatog testa (500 g)
  • 12 tankih šnita pršute (oko 220 g)
  • tucana paprika ili korejski čili u prahu, po želji
Pršuta i ananas su sjajna kombinacija

Pršuta i ananas su sjajna kombinacija

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ananas osušite papirnim ubrusom. U posudi srednje veličine umutite smeđi šećer, biber i so tako da sefino sjedine. Umočite svaki ananas u prethodno dobijenu smesu i lagano premažite obe strane.

2. Zagrejte puter u velikoj šerpi, dodajte ušećerene kolutove anananasa i kuvajte dok se šećer ne karamelizuje i poprimi zlatnu boju sa obe strane, ukupno oko 3 minuta. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da se ohlade.

3. Na blago pobrašnjenu površinu razvucite lisnato testo, do debljine od 1cm. Izrežite svaki list na 6 jednakih kvadrata – trebalo bi da dobijete 12 kvadrata.

4. Svaki komad testa ravnomerno premažite jajetom.

5. Na svaki komad testa stavite ohlađeni kolut ananasa. Pecite mini tartove dok testo ne dobije lepu zlatnosmeđu nijansu, a ananas ne postane mekan (oko 15 do 17 minuta).

6. Izvadite tartove iz rerne, pa svaki pospite tucanom paprikom ili korejskim čilijem u prahu.

Ostavite da se ohladi najmanje 10 minuta, a zatim svaki tart dekorišite pršutom.

Prijatno!

Najčitanije

Japanska banana dijeta je najpopularnija na svetu: Obećava gubitak 7 kilograma u samo 5 dana

Da li se zanimate mišlju da izgubite koji kilogram? Ako je odgovor potvrdan, verovatno razmišljate i strepite od dana koji…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…