Rapsodija ukusa – probajte recept za preukusni karamel kolač sa jabukama
Prva asocijacija na praznike jesu ušuškani trenuci sa porodicom, uz mirisnu trpezu i filmski maraton ili dobru muziku. Kako nas do kraja godine očekuje još nekoliko dana, pravi je trenutak da se počastite hrskavom, a sočnom poslasticom sa jabukama, koje su idealan izbor za zimske dane. Pre nego što vam predstavimo sastojke i način pripreme, želimo da naglasimo da je ovaj kolač poseban po tome što je za jednu osobu, te ne iziskuje puno vremena u kuhinji, a verujemo da ćete ga u slast pojesti, jer u sebi pored voća sadrži i karamel preliv.
Sastojci (za 1 osobu):
Smesa za krambl:
- ½ kašičice brašna
- ½ kašičice putera
- 1 kašičica smeđeg šećera
Testo:
- ¼ šolje brašna
- 2 ½ kašike pirea od jabuke
- 1 kašika šećera
- 1 kašika mleka
- ¼ kašičice praška za pecivo
- 2 kašike jabuke isečene na kockice
- 1 do 2 kašike karamel sosa, koji možete i sami pripremiti
Priprema:
1. Za početak, pripremite sve sastojke.
2. Najbolje je da prvo spremite smesu za krambl kombinujući navedene sastojke. Pomešajte ih rukama kako bi smesa poprimila mrvičast krambl izgled.
3. U drugoj šolji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Zatim dodajte kašu od jabuka i dobro promešajte, dodajte mleko i iseckane jabuke, pa lagano izmešajte.
4. Šolju stavite u mikrotalasnu na 1 minut, i podesite srednje-jaku temperaturu. Kako ne rade sve mikrotalasne podjednako, kolač možete izvaditi nakon što krene da se odvaja od ivice.
5. Dok je još topao, odozgo pospite kramblom koji ste prvobitno napravili i dodajte malo karamel sosa.
6. Poslužite odmah i uživajte dok je toplo. Prijatno!
Izvor: The Spruce Eats
Fotografije: Pinterest
No Comment! Be the first one.