Recept za domaći ledeni čaj koji pomaže u mršavljenju
Đumbir je jedan od glavnih začina u kuhinji južne Azije, i daje joj ljutu i egzotičnu aromu. Međutim, pored ukusa, ne treba zaboraviti ni na zdravstvene prednosti ove namirnice, za koju je utvrđeno da ubrzava metabolizam i podstiče brže mršavljenje. Kao što ste mogli da pročitate u naslovu, danas ćemo vam predstaviti recept za ledeni čaj, koji ćete voleti. Pre nego što se dalje upustimo u priču, izdvajamo i to da na Instagramu vlada prava pomama za ovim napitkom.
Verujemo da ste upoznati sa tim kako koren đumbira izgleda, a na našu veliku sreću, u ponudi je velikog broja marketa, u svežem ili mlevenom obliku. Kada govorimo o blagodetima ovog začina, on je saveznik u varenju, mučnini kod trudnica, ali i prehladama. Čim ste na ovoj adresi, verujemo da vas pre svega zanima njegova uloga u sagorevanju masti.
Vraćamo se na čaj, i to savetom da đumbir prvo skuvate, ostavite da se prohladi, pa tek onda pristupite pripremi. Sa druge strane, uvek je dobro piti ga ujutru, na prazan stomak, ili nakon obroka. Korišćeni đumbir možete dodati u vaš hladni napitak, a sve dok je u tečnosti biće u dobrom stanju.
Potrebno je:
85 g đumbira
sok od 2 limuna
700 ml vode
med, cimet, nana, po ukusu
Priprema:
Oljuštite, operite i ocedite đumbir, pa ga iseckajte na komadiće i prokuvajte 5 do 10 minuta. Odložite šerpu, tako da se prohladi, pa vodu zatim procedite i prespite u teglu ili bokal, te prelijte sokom od limuna. Sve što je još potrebno jeste da dodate led i dodatke po želji.
Izvor: Womenʼs Health España
Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash