• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku
Kiseli krastavci, foto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Ukusna turšija za svaku priliku

CityMagazine
08.09.2023. 1 min Recepti

Otkrijte kako brzo i lako napraviti ukusne kisele krastavce sa sirćetom, poznate kao turšija.

Savršeni dodatak vašim obrocima i idealni za konzerviranje svežeg povrća.

Ovaj recept za kisele krastavce sa sirćetom, odnosno turšiju, je jednostavan za pripremu i pruža osvežavajući i kiselkast ukus.

Ovi ukiseljeni krastavci savršeni su kao prilog uz mnoge jela ili kao zdrava grickalica.

Sastojci:
1 kg čvrstih krastavaca
2 šolje vode
2 šolje sirćeta
3 kašike soli
2 kašike šećera
4 čena belog luka
2 kašičice semena komorača
1 kašičica bibera u zrnu
1 crvena paprika (opciono)

Uputstvo:
Operite krastavce pa ih nasecite na kolutove ili ostavite cele, zavisno o želji. U većoj šerpi, zagrijte vodu, sirće, so i šećer dok se sve dobro ne rastopi. Ostavite da se ohladi.
U čiste tegle stavite beli luk, seme komorača, biber u zrnu i, ako želite, iseckanu crvenu papriku za dodatnu pikantnost.
Dodajte krastavce u tegle.
Prelite ohlađenom mešavinom sirćeta, vode, soli i šećera.
Zatvorite tegle i ostavite da stoje na hladnom i tamnom mestu najmanje nedelju dana pre konzumacije.

Oznake:

kiseli krastavci

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?
Prethodni

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom
Sledeći

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom

Sledeći
Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom
11.09.2023.

Vučić i parizer: Imamo dva jela sa posebnom kobasicom, a nije sendvič s majonezom

Prethodni
02.09.2023.

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖