Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Recept za pastu bolonjeze

Bolonjeze je kod nas ubedljivo najpopularniji sos uz testeninu.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • konzerva pelata
  • 1-2 glavice luka
  • 1-2 čena izgnječenog belog luka
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 500 g špageta
  • 2-3 lista lovora
  • rendan parmezan
  • so, biber, origano, šećer

Priprema:

Luk iseckajte sitno i s mlevenim mesom izdinstajte na srednjoj vatri. Kad su meso i luk proprženi, sipajte paradajz i dodajte beli luk. Posolite, pobiberite i promešajte. Kuvajte na tihoj vatri, po potrebi dospite malo vode i povremeno promešajte. Posle 20-25 minuta dodajte kašičicu šećera (kao katalizator kiseline), origano i lovor. Na tihoj vatri kuvajte da sos dobije gustinu (najkraće još 25 minuta). Špagete skuvajte u ključaloj slanoj vodi s uljem, pa ih procedite. Servirajte na zagrejan tanjir, prelijte vrelim sosom i pospite parmezanom.

Najčitanije

Preminula je Gorica Nešović: “Volela bih da pravim doručak zajedno sa slušaocima”

Gorica Nešović, novinarka i voditeljka, preminula je danas u Beogradu nakon duže bolesti. Poslednjih godina radila je emisiju Buđenje, sa…

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Razvodi se zlatni američki par nakon 12 godina braka: Razlog je njegovo prekršeno obećanje

Žizel Bundšen i Tom Brejdi angažovali su advokate za pokretanje brakorazvodne parnice, potvrdili su izvori za Page Six. Par je…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…