Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Recept za pastu Mediteraneo

Sve zajedno, i priprema i obrada, traje – 25 minuta. Pasta Mediteraneo je uz to laka za stomak i ukusna.

Sastojci:

  • 500 g testenine po izboru
  • 400 g očišćenih repova morskih kozica
  • 100 g očišćenih dagnji (samo „meso”)
  • 3 paradajza (ili 8 mini-paradajza)
  • 1,5 dl suvog belog vina
  • 2 čena belog luka
  • struk celera
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Oljušten paradajz isecite na kockice (mini-paradajz na polovine). U tiganj na 2-3 kašike ugrejanog maslinovog ulja stavite paradajz, drobljen beli luk i seckan celer, i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ulijte belo vino, po potrebi još posolite i kuvajte 5-6 minuta. Potom u tiganj dodajte repove kozica i dagnje. Skuvajte testeninu prema uputstvu, da bude al dente, i stavite je u tiganj sa sosom, pa sve sastojke dobro izmešajte.

Belo vino doprinosi slanoći, zato budite oprezni sa solju.

Umesto repova kozica i dagnji možete da kupite zamrznutu kesu „plodova mora”.

Najčitanije

Tom Ford je u pravu, živeo Tom Ford!: Kritika filma „Gučijevi“

Glasoviti i višestruko nadareni Tom Ford, koga, eto, ničim izazvane u svojim brzopotrošnim hitićima opevavaju i srpske autotjunerke i gaserke,…

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

10 sireva koje možete jesti bez griže savesti

Namirnica o kojoj će danas detaljno biti reči dragocena je u ishrani, jer je bogata proteinima i važnim vitaminima, a…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…