Recept za pastu đenoveze
Pesto, u stvari đenoveze-sos, možete da kupite i gotov, ali – ukus se razlikuje. Pinjole možete da zamenite indijskim orahom, ali – opet se ukus razlikuje.
Sastojci:
- 400 g kuvane testenine po izboru
- 15 g maslaca
- 60 g bosiljka
- 40 g pinjola
- 80 g rendanog parmezana
- 3 čena drobljenog belog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- 80 g sveže rendanog parmezana
Priprema:
Oko 1 dl vode u kojoj ste kuvali testeninu ostavite sa strane. Iseckajte bosiljak i pinjole, dodajte parmezan, beli luk i polovinu maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte (može i mikserom ili u multipraktiku). Dodajte preostalo ulje, sjedinite, posolite i izmešajte. Zagrejte maslac, dodajte pesto koji ste napravili i kratko mešajte, pa dodajte testeninu i malo vode od kuvanja koju ste odvojili sa strane. Služite posuto parmezanom.
Naslovna fotografija: Lesyy / iStock / Thinkstock