• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za pastu đenoveze

Milja Lukić
26.11.2020. One Min Read Recepti

Pesto, u stvari đenoveze-sos, možete da kupite i gotov, ali – ukus se razlikuje. Pinjole možete da zamenite indijskim orahom, ali – opet se ukus razlikuje.

Sastojci:

  • 400 g kuvane testenine po izboru
  • 15 g maslaca
  • 60 g bosiljka
  • 40 g pinjola
  • 80 g rendanog parmezana
  • 3 čena drobljenog belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 80 g sveže rendanog parmezana

Priprema:

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Oko 1 dl vode u kojoj ste kuvali testeninu ostavite sa strane. Iseckajte bosiljak i pinjole, dodajte parmezan, beli luk i polovinu maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte (može i mikserom ili u multipraktiku). Dodajte preostalo ulje, sjedinite, posolite i izmešajte. Zagrejte maslac, dodajte pesto koji ste napravili i kratko mešajte, pa dodajte testeninu i malo vode od kuvanja koju ste odvojili sa strane. Služite posuto parmezanom.

Naslovna fotografija: Lesyy / iStock / Thinkstock

Tags:

bosiljakitalijanska hranaitalijanska kuhinjapastapesto sostestenina

Povezani članci

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Share Article

Follow Me Written By

Milja Lukić

Od hobija umalo da napravi posao jer je zanima sve što je u vezi s hranom, od odlaska na pijacu preko spremanja do konzumiranja. Struka su joj jezik i književnost, zvanično je izdavač. Tepaju joj „nacilektor", a najviše voli da uređuje tuđe i piše svoje knjige.

Ostali članci

Previous

Perfektne paste

Next

Kratak vodič za Mišelin vodič

Next
26.11.2020.

Kratak vodič za Mišelin vodič

Previews
25.11.2020.

Perfektne paste

Najnovije

Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine
„Dnevnik Pauline P.“ otvara 19. Kids Fest
CityMagazine
Ovo su najbolje srpske serije u 21. veku: Prvo mesto je sve iznenadilo, a sigurno znate makar jednu repliku
Miloš Dašić
Još jedna pobeda srpske diplomatije: Glavni negativac u hit američkom horor filmu pije „zidarsko“ pivo u Srbiji
Miloš Dašić

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖